Prima pagină » Actualitate » Șomajul a crescut din nou, dar Florin Cîțu vorbește despre bunăstarea românilor!
Șomajul a crescut din nou, dar Florin Cîțu vorbește despre bunăstarea românilor!

Șomajul a crescut din nou, dar Florin Cîțu vorbește despre bunăstarea românilor!

01 sept. 2020, 10:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Șomajul a crescut din nou, dar Florin Cîțu vorbește despre bunăstarea românilor! Datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS) arată realitatea cruntă din România unde doar ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, vede bunăstarea în care se scaldă românii.

Rata şomajului în luna iulie a crescut cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna precedentă, la 5,4%, de la 5,3%.

„Rata şomajului în luna iulie 2020 a crescut cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna precedentă (5,3%). Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,6 puncte procentuale mai mare decât la femei”, potrivit datelor INS.

Șomajul a crescut din nou!

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna iulie a anului 2020 a fost de 484.000 persoane, în creştere atât faţă de luna precedentă (474.000 persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (362.000 persoane).

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,6 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 6,1% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,5% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,3% pentru luna iulie 2020 (4,9% în cazul bărbaţilor şi 3,6% în cel al femeilor). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 75,1% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna iulie 2020.

Rata şomajului reprezintă ponderea şomerilor în populaţia activă.

Deficitul bugetar a crescut la aproape 50 de miliarde de lei!

Deficitul bugetar a crescut la aproape 50 de miliarde de lei. Asta în timp ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, se laudă cu „performanțele“ lui de mare strateg economic.

Diferența dintre venituri și cheltuieli a ajuns la aproape 50 de miliarde de lei după primele șapte luni ale anului, adică 4,7 la sută din Produsul Intern Brut.

Semn că lucrurile merg mai prost, în ciuda celor afirmate de Florin Cîțu, este faptul că anul trecut deficitul bugetar a fost de 1,7 la sută din PIB.

În bugetul statului au intrat mai puțini bani din cauza creșterii cheltuielilor statului, impactului crizei, dar și ca urmare a amânării plății taxelor de către companii. În total, acestea s-au majorat cu peste 13 %.

Sume cu mult mai mari decât cele de anul trecut au fost date pe asistența socială, salariile bugetarilor și bunuri și servicii. Au fost alocați mai mulți bani și pentru investiții. În total sunt peste 20 de miliarde de lei la acest capitol, cu aproape 30 la sută mai mult decât anul trecut.

Pentru întregul an, Guvernul țintește un deficit de 8,6 la sută din PIB.

Florin Cîțu vorbește despre „sume record injectate în economie“

Economia românească este la pământ, dar ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, o ține pe-a lui. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Florin Cîțu susține că a adoptat o politică fiscală bună și a „injectat“ sume record în diverse domenii.

„Transparență și profesionalism!

În primele 7 luni de zile MFP a injectat sume RECORD în economie. Sume care au fost direcționate în prima faza în TOATĂ economia iar de la începutul stării de alertă către domeniile unde vor avea cel mai mare impact și randament.

Am adoptat o politică fiscală anticlica, poate pentru prima oara în istorie, și se vede. Acest lucru nu-l poate nega nimeni“, scrie Florin Cîțu pe pagina lui de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *