Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Solutii naturale impotriva constipatiei
Solutii naturale impotriva constipatiei

Solutii naturale impotriva constipatiei

09 iun. 2020, 07:56,
în Sanatate

Solutii naturale impotriva constipatiei. Constipatia, episodica sau cronica, afecteaza mai ales femeile si varstnicii. Nu este ireversibila. in timp ce apa potabila si consumul de prune sunt solutii eficiente, exista si alte alternative naturale pentru a stimula tranzitul lenes.

Psyllium, un laxativ natural si bine tolerat

Psyllium este un laxativ natural, nu este iritant si este bine tolerat, chiar si de intestinele fragile. il puteti folosi pentru constipatie cronica.

„Fibrele sale solubile adauga greutate scaunului, deoarece retine apa. De asemenea, stimuleaza producerea de gaze esentiale pentru motilitatea tractului digestiv”, explica dr. gastroenterolog Guillaume Cargill, pentru Sante Magazine.

in farmacii, exista pliculete de pulbere care trebuie diluate intr-un pahar cu apa. Le puteti gasi, de asemenea, sub forma de pulbere sau seminte, in magazinele ecologice. Luati o lingurita intr-un pahar mare de apa, de doua-trei ori pe zi.

Dupa doua-trei zile veti incepe sa observati o imbunatatire. il poti folosi timp de cateva saptamani, deoarece pe termen lung nu este periculos. Singurul risc, ca in cazul oricarei fibre in exces, este de a provoca diaree sau gaze.

Solutii naturale impotriva constipatiei. Tarate de ovaz, pentru a accelera tranzitul

In caz de constipatie temporara si daca nu suferiti in mod normal de probleme intestinale. Taratele de ovaz sunt bogate in fibre solubile, care accelereaza rapid tranzitul, crescand volumul bolului alimentar si stimuland contractiile intestinale. Contin si fibre insolubile, care sunt mai agresive pentru intestine.

Nu depasesti o saptamana pana la zece zile de tratament, pentru ca pot deveni iritante! Evitati-le daca intestinele sunt fragile: creste riscul de gaze, balonare si dureri abdominale.

Auto-masaj al burtii

Cand constipatia este usoara, cu miscari intestinale la fiecare doua sau trei zile. Acest tip de masaj poate insoti si alte tratamente si poate fi efectuat la copii. Masarea burticii promoveaza renasterea miscarilor intestinelor noastre care expulzeaza alimentele.

Maseaza burtica de doua ori pe zi, timp de cel putin 5 minute, cu palmele plate, formand cercuri mari in jurul ombilicului in sensul acelor de ceasornic. Aplicati presiune din ce in ce mai ferma.

in mod ideal, culcati-va pe spate, daca nu, faceti-o in pozitie verticala. Puteti utiliza un ulei vegetal neutru (de exemplu, macadamia, alun) si adaugati, la adulti, o picatura de tarhon si / sau ulei esential de ghimbir, cu proprietati digestive.

Solutii naturale impotriva constipatiei. Probioticele, ca terapie de fond

Cand constipatia este asociata cu balonare, gaze si digestie dificila. „Este o solutie buna atunci cand intestinul este prea fragil pentru a tolera prune sau in cazul sindromului de colon iritabil”, a spus dr. Guillaume Cargill.

Probioticele au o actiune globala asupra functiilor intestinale. Ele reechilibreaza flora perturbata in caz de constipatie cronica, cresc gazele bune si volumul microbiotei, ceea ce creste frecventa si volumul scaunelor.

„Trebuie sa alegeti produse care nu contin mai mult de doua sau trei tulpini, cu o concentratie intre 1 si 10 miliarde de fermenti pe unitatea de admisie”, recomanda dr. Cargill. Preferati tulpinile Bifidobacterium (bifidum, infantis) sau Lactobacillus (rhamnosus, acidophilus), in cure de minimum 20 pana la 40 de zile.

Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
redactia.ro
Ce salariu avea Mihaela Tatu la Antena 1 și cât încasează Mirela Vaida
Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
a1.ro
Cât costă o noapte de cazare la hotelul Simonei Halep din Mamaia. Cât trebuie să dai pentru o cameră și ce părere au turiștii
Playtech.ro
Cât costă cea mai scumpă pâine din România. O găsești la Turda, prețul e neașteptat
observatornews.ro
Și-a notat în jurnal că vrea să-și omoare mama. Fiica adoptivă a româncei Andreea Mottram plănuia crima de un an: "A fost înjunghiată de 12 ori"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Zi neagră pentru nouă milioane de români. Scumpire semnificativă a unor taxe
realitatea.net
Ce trebuie să faci cu bulbii lalelelor după ce se scutură florile? Trucuri pentru reluarea înfloririi
SportpeSurse
Întreaga lume e în stare de șoc! Apariție tulburătoare în Moscova, în plin război între Rusia și Ucraina. Imaginea naște controverse uriașe
Playtech.ro
Se poate poate pune poprire pe pensie? Ce spune legea și în ce cazuri se aplică măsura
Dailybusiness.ro
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
RomaniaTV
Tichete sociale Paşte 2025. Pensionarii cu venituri mici primesc bani de miel şi cozonac de la Primărie, pe lângă voucherul de 400 de lei de la Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Cum arată fostul preot Visarion Alexa la aproape 3 ani de când a dispărut din spaţiul public
redactia.ro
Ce nu trebuie să spui sub nicio formă în ziua de Paște pentru a-ți merge bine tot anul
ego.ro
Au divorțat la scurt timp după nuntă! Vedetele care și-au spus ”adio” aproape instant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`