Prima pagină » National » Soluție găsită pentru funcționarea pieții: La Câmpulung Muscel se dărâmă pereții!

Soluție găsită pentru funcționarea pieții: La Câmpulung Muscel se dărâmă pereții!

12 nov. 2020, 14:16,
în National

Primarul municipiului Câmpulung Muscel, fostul om de televiziune Elena Lasconi, a găsit soluția pentru funcționarea pieții central. Elena Lasconi a convenit cu prefectul de Argeş, Emanuel Soare, ca Piaţa Centrală a oraşului să fie reamenajată prin dărâmarea pereţilor exteriori, astfel încât să poată fi menţinută în funcţiune.

Prefectul Emanuel Soare şi directorul cancelariei prefectului, Lucian Ionescu, au fost joi, 12 noiembrie, în municipiul Câmpulung, în Piaţa Centrală, pentru a găsi soluţii în vederea desfăşurării activităţilor comerciale în cadrul halei metalice.

Pereții laterali din geam vor fi dărâmați

Piaţa va fi reamenajată prin demontarea pereţilor laterali din geam, pentru a face posibilă ventilarea aerului, prin amenajarea circuitelor pentru clienţi şi implementarea unor măsuri de dezinfectare, termometrizare şi încălzire. În prezent, comercianţii îşi desfăşoară activitatea în exterior, respectând prevederile HG935/ 5.11.2020, prin care s-a suspendat activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise. Soluţia propusă de reprezentanţii Instituţiei Prefectului a fost agreată de către DSVSA Argeş.

„În acest moment toate pieţele din judeţ sunt deschise şi reamanajate, să îndeplinească noile cerinţe. Am desfiinţat anumite geamuri sau uşi, s-a încercat această variantă şi am avut înţelegere din partea instituţiilor. Autorităţile locale au responsabilitatea să implementeze soluţiile şi să ofere un minim de condiţii comercianţilor”, a declarat prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare.

În următoarele zile, viceprimarul Nicolae Zaharia se va ocupa de implementarea soluţiilor stabilite şi de dezinfectarea integrală a halei metalice a Pieţei Centrale din Câmpulung.

Ce soluții s-au găsit pentru piețele Nicolina și Alexandru cel Bun din Iași

Schimbări majore în piețele din municipiul Iași în urma restricțiilor impuse de pandemia COVID-19. Primăria Iași a discutat cu producătorii locali din piețele orașului pentru adoptarea unor măsuri care să vină în sprijinul celor care vând în spațiile închise. În plus, municipalitatea a anunțat și noi măsuri în privința transportului public din Iași în perioada pandemiei COVID-19.

Deciziile luate de Guvernul României privind închiderea piețelor din spațiile închise au scandalizat comercianții din municipiul Iași. Piețarii din Nicolina și Alexandru cel Bun au discutat cu șefii din Primăria Iași, municipalitatea urmând a impune o serie de măsuri pentru a-i putea ajuta pe comercianți. Cei care vând în halele din piețe, în spații închise, au cerut sprijin din partea autorităților locale pentru a-și desfășura activitatea.

Piețele se deschid la interior

Municipalitatea ieșeană a anunțat că în principalele piețe din oraș, Nicolina și Alexandru cel Bun, se vor deschide halele din interior. Deja au fost demontate geamurile interioare pentru ca spațiul să fie ventilat.

„Am avut o discuție de dimineață cu cei din Piața Nicolina, cu cei din Piața Alexandru cel Bun la halele de brânzeturi. Producătorii au cerut un dialog cu prefectul pe această temă. Prin demontarea geamurilor și a ușilor, ca spațiul să fie foarte bine ventilat, oamenii au arătat că nu ar trebui să fie probleme cu ventilația. Deja la această oră se demontează și sperăm să fie un lucru bun pentru cei care vând lactate”, a spus primarul Mihai Chirica.

Creșterea cazurilor de COVID-19 în municipiul Iași a dus la noi măsuri de protecție în transportul public local. Primarul Mihai Chirica a menționat că echipele Companiei de Transport Public (CTP) Iași au trecut la o dezinfecție mai amplă a autobuzelor și tramvaielor în toată această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *