Prima pagină » National » Soluția Gărzii de Mediu pentru poluarea record din București: Să sperăm că bate vântul
Soluția Gărzii de Mediu pentru poluarea record din București: Să sperăm că bate vântul

Soluția Gărzii de Mediu pentru poluarea record din București: Să sperăm că bate vântul

16 feb. 2022, 10:39,
în National

În această dimineaţă în București s-a înregistrat un nivel record de poluare. Oamenii se plâng că aerul a devenit irespirabil iar Garda de Mediu oferă soluția ideală. Oficialii au transmis faptul că speră să bată vântul pentru a mai reduce din efectele negative. Oricum, Capitala este puternic afectată de asemenea niveluri de poluare. Sunt mai multe cauze, dar cele principale au legătură cu arderea deșeurilor din zona Bucureștiului.

În replică, ministrul Mediului anunța faptul că este anormal ca în 90% dintre mașinile bucureștenilor să se afle doar o singură persoană, în codițiile în care bucureștenii cheltuie mii de euro din cauza poluărilor existente

Garda de Mediu propune soluția pentru poluarea record din București: Să sperăm că bate vântul

Așadar, pe pagina de Facebook a Aer Live există o postare prin care se atenţionează asupra faptului că în București au fost înregistrate niveluri record de poluare. Altfel spus, din cauza acestui record există şi multe plângeri din partea oamenilor care susţin că respiră extrem de dificil din această cauză:

„Aer foarte rău în această dimineaţă în Bucureşti, arata toate reţelele de măsurare! Evitaţi activităţile în aer liber!”, se arată într-o postare a paginii Aer Live.

În replică, actualii comisari de la Gardă de mediu au emis două ipoteze. Prima ar consta în sistemul de încălzire dar și din prisma unor arderi ilegale. Oricare ar fi sursa, calmul atmosferic accentuează poluarea, având în vedere că vântul bate cu doar 1 km/h, iar Garda de Mediu propune soluția salvatoare:

„Să sperăm că o să înceapă să bată vântul”, au spus comisarii de la Gardă de Mediu, potrivit unor surse.

Ministrul Mediului declară că mașinile bucureștenilor sunt de vină

O altă sursă de poluare este reprezentată și de apariția numeroaselor mașini din ultima perioadă. Ministrul Mediului consideră că aceste mașini sunt principala sursă. Tanczos Bârna menţionează că nu este normal ca în 90% dintre mașinile românilor să se afle doar o persoană:

În mediul urban unul dintre motivele cele mai răspândite ale poluării generate de transport este deplasarea cu mașina personală. Azi dimineața (17 decembrie 2021 – n.r.), la o analiză sumară, am constatat că în traficul din București în 90% din autoturismele care se deplasează, se află doar o singură persoană. era explicația ministrului.

Oricum sunt multe statistici internaționale care scot în evidență calitatea precară a aerului din București dar și din alte orașe din România. Cel mai recent studiu de acest fel (octombrie 2020), dezvăluia faptul că bucureștenii scot din buzunare mii de euro din cauza acestui flagel.

Media la nivel al Uniunii Europene este de aproximativ 1.250 de euro pe an/persoană, asta în timp ce un bucureștean plăteşte peste 3000 de euro din cauza poluării, anual. Lucrul acesta ne plasează pe un loc fruntaş la nivel de continent. se arăta în studiul publicat cu ceva timp în urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *