Prima pagină » Local » Solidari cu drama Alexiei, zeci de ieșeni au dorit să doneze sânge pentru adolescenta cu ambele brațe amputate!

Solidari cu drama Alexiei, zeci de ieșeni au dorit să doneze sânge pentru adolescenta cu ambele brațe amputate!

21 dec. 2022, 02:00,
în Local

Sute de persoane impresionate de cazul Alexiei, tânăra de 15 ani, cu ambele brațe amputate în urma accidentului de la Pașcani, s-au mobilizat și au mers să doneze sânge. Luni, 19 decembrie 2022, 69 de persoane au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași. Aproximativ jumătate dintre acestea au venit pentru a dona pentru Alexia

Dr. Sidonia Susanu, medicul care a coordonat echipa medicală ce a operat-o pe Alexia Tudose, a precizat că fata are nevoie nu doar de sânge, ci și de derivate de sânge, inclusiv de plasmă, deoarece la o singură ședință de plasmafereză de epurare extrarenală se folosesc 12 unități de plasmă, iar Alexia a necesitat deja mai multe astfel de ședințe.

Sute de ieșeni și botoșăneni au donat sânge pentru Alexia, adolescenta cu ambele brațe amputate în urma accidentului de la Pașcani!

Alexia Tudose

La Centrul de Transfuzie Sanguină Iași au donat sânge luni, 19 decembrie 2022, 69 de persoane

Luni, 19 decembrie 2022, sute de ieșeni și botoșăneni au mers să doneze sânge pentru Alexia, tânăra de 15 ani, cu ambele brațe amputate în urma accidentului de la Pașcani. Alexia are grupa de sânge A, Rh pozitiv. Ieșenii, indiferent de grupa sanguină, se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași, deoarece la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” mai sunt internați încă trei copii ce urmează să fie operați și au nevoie de sânge.

„Ieri (n.r. – 19 decembrie 2022), 69 de persoane au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași. Nu pot să vă spun exact câte dintre aceste persoane au donat pentru Alexia Tudose, dar aproximativ 50 la sută au venit să doneze după ce au aflat de cazul său. S-au prezentat mai mulți ieșeni, dar o parte dintre ei nu au îndeplinit condițiile de donare”, a declarat dr. Alina Pleșu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Iași.

Impresionați de cazul Alexiei Tudose și solidari cu drama prin care trece adolescenta, luni, 19 decembrie 2022, peste 100 de persoane s-au prezentat la Centru de Transfuzii Sanguine Botoșani pentru a dona sânge.

Florin Tudose: „Voi salvați vieți. Voi, prin gestul vostru, transmiteți viața!”

Florin Tudose

Tatăl Alexiei, Florin Tudose, a mulțumit cu lacrimi în ochi tuturor persoanelor care și-au luat din timpul lor și au mers să doneze sânge pentru fiica sa

Tatăl Alexiei, Florin Tudose, a mulțumit cu lacrimi în ochi tuturor persoanelor care și-au luat din timpul lor și au mers să doneze sânge pentru fiica sa.

„Doresc să mulțumesc tuturor celor care merg astăzi sau oricând doresc să doneze sânge pentru Alexia. Așa cum le mulțumesc acelor îngeri pe care noi îi numim doctori, așa doresc să le mulțumesc tuturor celor care își rup din tipul lor și acceptă să doneze picăturile de viață care curg prin venele lor, pentru a da șansa la viață altora. Să știți că voi nu donați doar sânge, voi dați șansa la viață. Voi salvați vieți.

Voi, prin gestul vostru, transmiteți viața. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți. Îmi doresc să vă întâlnesc pe fiecare în parte și să vă îmbrățișez! Doamne ajută”, a transmis, prin intermediul rețelelor sociale, Florin Tudose, tatăl Alexiei.

Datorită rapidității cu care s-a intervenit, Alexia Tudose, fata cu ambele mâini amputate în urma accidentului de la Pașcani, a fost transferată la Iași, la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria”, unde a fost operată timp de aproape 20 de ore. Medicii au reușit să-i salveze ambele brațe, dar fata va avea nevoie de program susținut de recuperare și kinetoterapie-fizioterapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *