Prima pagină » Razboi în Ucraina » Soldații ucraineni au ajuns la granița cu Rusia. Armata a lansat o contraofensivă de succes în zona Harkov

Soldații ucraineni au ajuns la granița cu Rusia. Armata a lansat o contraofensivă de succes în zona Harkov

16 mai 2022, 12:21, 3 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Armata a lansat o contraofensivă de succes în zona Harkov, iar soldații ucraineni au ajuns la granița cu Rusia după ce i-a alungat pe invadatori. În prezent, malurile râului Doneț s-au transformat într-un veritabiul cimitir de tancuri rusești. Totodată, forțele militare ruse continuă să atace poziții în estul Ucrainei și încearcă să încercuiască forțele ucrainene din Donbas.

Războiul din Ucraina continuă în cea de-a 82-a zi a invaziei comandate de Vladimir Putin. În prezent, ​Rusia atacă poziții în estul Ucrainei și încearcă să înconjoare forțele ucrainene din Donbas. Totodată, rușii se chinue să respingă o contraofensivă în jurul orașului Izium, însă fără prea mult succes.

Soldații ucraineni au ajuns la granița cu Rusia

În regiunea Harkov, unul dintre batalioanele de apărare teritorială ucrainene a respins armata rusă și a mers la granița de stat cu Rusia. Acolo, soldații s-au filmat, iar maginile au fost difuzate pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării de la Kiev și preluate de presa din Ucraina.

„Batalionul 227 al Brigăzii 127 a Forțelor de Apărare Teritorială ale Forțelor Armate din Harkov i-a alungat pe ruși și a mers la granița de stat”, se arată în comunicat.

În videoclip, soldații raportează despre succesele lor președintelui Volodimir Zelenski.

„Vă raportez: Batalionul 227 al Brigăzii 127 a Apărării Teritoriale a Ucrainei a ajuns la graniță și la linia de demarcație cu țara ocupantă. Am ajuns, domnule președinte. Suntem aici, suntem la graniță.”

În ultimele zile, soldații ucraineni au început o contraofensivă de succes la nord de Harkov, în direcția graniței cu Rusia. Eforturile lor sunt îngreunate de faptul că rușii au aruncat în aer trei poduri pentru a le încetini înaintarea.

Rușii au rămas fără rezerviști

În evaluarea frontului de duminică noapte spre luni dimineață, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) transmite că forțele ruse au abandonat probabil obiectivul de a realiza o încercuire pe scară largă a unităților ucrainene din orașul Donețk până la Izium în favoarea finalizării cuceririi regiunii Lugansk.

În momentul de față, forțele rusești vor acorda probabil prioritate câștigării bătăliei de la Severodonetsk în detrimentul atingerii granițelor administrative ale regiunii Donețk. Armata rusă nu a avansat în direcția Sloviansk din cauza operațiunilor ofensive nereușite din zona Izium. În continuare, aviația ucraineană continuă să opereze la nord și la est de Izium.

Totodtă, forțele rusești au continuat să lanseze atacuri de artilerie, aeriene și navale asupra uzinei siderurgice Azovstal, dar apărătorii din Mariupol și-au menținut pozițiile. În plus, trupele rusești fortifică așezările ocupate de-a lungul axei sudice, ceea ce indică obiectivele rusești pentru controlul permanent al zonei.

Comentarii
  • 💐💐💐👋👋👋👍👍👍 Slava eroilor ucrainieni!

  • Cand a fost distrus laboratorul din Insula Serpilor, unde Mossad facea Rabie – turbare, pentru a fi aruncata din avion sa omoare toata omenirea, mi-ati cenzurat informatia.
    Apoi am tot spus de cele 30 de laboratoare de arme biologice si de cel de sub uzina metalurgica, dar voi Platitii, iarasi ati cenzurat, crezand ca adevarul nu se va afla.
    Si informatiile despre cei 35 de mii de copii gasiti in diverse ascunzatori cu stiinta drogatului Poponel Zelensky, iarasi le-ati cenzurat.
    In scurt timp Mafia Khazara care a facut acest GENOCID planetar va fi impuscata la propriu.
    Continuati sa cenzurati si veti ajunge sigur la streang, VANDUTILOR !

  • SLAVA UCRAINA

    SLAVA UCRAINA!!!!!! Afaraaaaaa invadatorii rusi care traiesc in 1914 Varsarea de sange si distrugerile acum sa se duca pe pustia in Rusia comunista, pe maimutele si gorilele lui Putin.Mai Mihai stim ca in Insula Serpilor functioneaza un laborator pentru tratarea serpilor turbati adica a nazistilor rusi criminali. Stim ca vreo 35 de mii de copii ucrainieni sunt refugiati in diferite tari cu stiinta presedintelui Zelinski si altii cateva mii de copii au fost ucisi de nazistii rusi, sau schiloditi pe viata. Stim ca Mafia Rusia care a facut acest genocid in Ucraina si a distrus toata planeta va fi cenusa si balti de sange.Stim ca vreo 30 de laboratoare de arme biologice a infiintat Ucraina pe planeta Uranus si recent un alt laborator pe Soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *