Prima pagină » Razboi în Ucraina » Soldații ruși rup tăcerea. „Nu este vorba doar de a demilitariza Ucraina sau de a învinge Forțele Armate ale Ucrainei!”

Soldații ruși rup tăcerea. „Nu este vorba doar de a demilitariza Ucraina sau de a învinge Forțele Armate ale Ucrainei!”

17 mart. 2022, 10:30,
în Razboi în Ucraina

Soldații ruși fac declarații după ce au fost trimiși să ucidă armata ucraineană și civilii. Potrivit acestora, ordinul primit a fost să comită crime nefiind vorba doar despre demilitarizarea Ucrainei. Conflictul pornit de către Rusia a ajuns în ziua a 22-a.

Reacțiile nu au întârziat să apară, iar președintele SUA, Joe Biden, declarat că Vladimir Putin este un “criminal de război”.

Soldații ruși rup tăcerea. Ce au spus despre misiunea în care au fost trimiși

După mai multe zile de conflict, o parte din soldații ruși care au fost capturați au recunoscut adevărata misiune la care au fost trimiși.

„Vreau să-i spun comandantului nostru șef să oprească actele teroriste din Ucraina pentru că atunci când ne vom întoarce ne vom ridica împotriva lui”.

”Președintele rus Vladimir Putin „a dat ordine să se comită crime. Nu este vorba doar de a demilitariza Ucraina sau de a învinge Forțele Armate ale Ucrainei, ci acum orașe ale civililor pașnici sunt distruse”.

„Crimele pe care le-am comis, toți vom fi judecați.”, spun soldații ruși aflați prizonieri acum în Ucraina.

Cum au fost tratați soldații ruși ținuți prizonieri

Soldații capturați de către armata ucraineană susțin că au fost bine îngrijiți și că li s-a oferit mâncare. Aceștia au fost extrem de îngrijorați cu privire la misiunea lor și la suferința civililor ucraineni.

Un pilot rus capturat a vorbit cu lacrimi în ochi despre situația în care se află și despre apelurile cu cei dragi.

„Cred că a fost inventat ca pretext și este ceva ce lumea nu poate înțelege”, a spus Maxim, pilotul capturat.

„Nu am văzut naziști sau fasciști. Rușii și ucrainenii pot comunica în aceeași limbă, așa că vedem că sunt oameni buni”, a spus Maxim.

„Este greu să faci o evaluare directă a acțiunilor sale. Dar, cel puțin, judecând după consecințele ordinelor sale, este incorect”, a adăugat el.

Rachetele rusești au distrus teatrul din Mariupol

Conform informațiilor existente, teatrul din Mariupol a fost distrus de către rachetele rusești. Ucrainienii menţionează faptul că gestul este de neexplicat, luând în considerare faptul că în întreaga clădire erau civili, mame şi copii care se adăposteau din calea bombardamentelor:

„Lovitura cu bombă a demolat partea centrală a clădirii teatrului, cauzând ca un număr mare de oameni să fie îngropați sub dărâmături”, a declarat într-un comunicat Ministerul de Externe al Ucrainei.

Consiliul orașului din Mariupol a menţionat într-o declarație că forțele ruse „au distrus în mod deliberat și cinic” teatrul, spunând că „un avion a aruncat o bombă asupra unei clădiri în care se ascundeau sute de locuitori pașnici ai Mariupolului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`