Prima pagină » Razboi în Ucraina » Soldaţii ruşi, lăudaţi de patriarhul Kirill: „Dau dovadă de un curaj uimitor”

Soldaţii ruşi, lăudaţi de patriarhul Kirill: „Dau dovadă de un curaj uimitor”

20 iun. 2022, 09:42,
în Razboi în Ucraina

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a făcut o nouă declaraţie cu privire la operaţiunea militară desfăşurată în Ucraina. Soldaţii ruşi au fost lăudaţi de patriarhul Kirill, afirmând că aceştia dau dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu uimitoare.

De asemenea, faţa bisericească susţine că totul vine dintr-un simţ moral interior.

Soldaţii ruşi au fost lăudaţi de patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, cunoscut în urma mesajelor de elogiere a soldaţilor ruşi, a transmis noi laude la adresa acestora, în cea de-a 117 zi de război.

Deşi războiul declanşat de Vladimir Putin în Rusia a creat multe controverse şi oamenii au fost împărţiţi în două, Kirill a menţionat că militarii ruşi „dau dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu uimitoare în operaţiunea militară specială din Ucraina şi Donbas, iar totul vine dintr-un simţ moral interior”.

„Amintiţi-vă că măreţia statului nostru şi respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi faţa forţelor noastre armate”, a îndemnat patriarhul Kirill, care la scurt timp după descoperirea crimelor de război săvârşite de armata rusă la Bucea.

De asemenea, liderul a declarat că soldaţii ruşi „cu siguranţă” nu ar putea face rău nimănui deoarece „sunt o putere iubitoare de pace”.

Vă aducem aminte că patriahul Kirill a cerut sprijinul populației din Rusia pentru a se alătura autorităților din Moscova și a se continua operațiunea militară.

”Domnul să ne ajute să ne unim în aceste vremuri dificile pentru patria noastră, inclusiv în jurul autorităţilor”, a declarat Kirill, în vârstă de 75 de ani, într-o predică ţinută la Moscova, potrivit agenţiei de presă Interfax.

”Autorităţile să fie pline de responsabilitate faţă de poporul lor, de smerenie şi dorinţa de a-l sluji chiar cu preţul vieţii”, a adăugat patriarhul, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Marea Britanie a aplicat sancţiuni împotriva patriarhului Kirill

Reamintim faptul că Regatul Unit al Marii Britanii a devenit, săptămâna trecută, primul stat european care a impus o serie de sancţiuni împotriva patriarhului Kirill al Rusiei, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin şi susţinător vocal al războiului din Ucraina.

„Vizăm facilitatorii şi autorii războiului (preşedintelui rus Vladimir) Putin care au adus nespusă suferinţă Ucrainei, inclusiv transferul forţat şi adopţia de copii”, a declarat ministrul de externe britanic Liz Truss în comunicat.

Astfel, în acest context, Uniunea Europeană l-a inclus de la începutul lunii mai pe liderul Bisericii Ortodoxe Ruse pe lista celui de-al şaselea pachet de sancţiuni îndreptate împotriva Rusiei. Cu toate acestea, câteva zile mai târziu premierul ungar Viktor Orban a afirmat că guvernul său nu va susţine sancţionarea patriarhului Rusiei, afirmând că problema libertăţii religioase este „sacră şi inviolabilă” în Ungaria.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a mai fost trecut pe lista sancțiunilor a Uniunii Europene, dar la insistențele Ungariei a fost eliminat de pe aceasta. Se va vedea dacă această acțiune de a lăuda soldații ruși va fi sancționată sau nu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`