Prima pagină » Stiri si curiozitati » Soiuri de ciuperci comestibile – poze. După ce criterii să te orientezi atunci când mergi la cules

Soiuri de ciuperci comestibile – poze. După ce criterii să te orientezi atunci când mergi la cules

09 mart. 2023, 12:33,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

A fi culegător de ciuperci este un hobby destul de interesant, care implică o aventură în pădure, plimbări în aer liber însă trebuie să cunoști soiurile de ciuperci comestibile după poze. Astfel, pentru ca această activitate să nu facă rău, trebuie să aveți o bună înțelegere a ciupercilor, astfel încât să le puteți identifica cu ușurință pe cele comestibile.

Există un număr mare de specii comestibile. Acestea au o aromă și un gust deosebit. Mulți dintre reprezentanți sunt considerați delicatese și este un noroc să le găsești. Ciupercile autorizate sunt împărțite în clase în funcție de gustul și valoarea nutritivă. Multe dintre ele au o valoare incredibilă datorită cantității mari de nutrienți din compoziția lor. Ciupercile cărnoase se presupune că conțin nutrienți precum proteine, carbohidrați, sunt, de asemenea, bogate în vitamine și minerale. Acestea conțin enzime care afectează sistemul digestiv.

Soiuri de ciuperci comestibile – poze. Specii rare dar foarte nutritive

Gruparea ciupercilor comestibile implică cele mai rare exemplare, care nu sunt ușor de găsit. Găsirea unei ciuperci rare, cu o valoare nutritivă mică, este totuși o mare bucurie pentru vânătorii de ciuperci. Cu toate acestea, este important să cunoașteți caracteristicile distinctive ale speciilor, pentru a nu le confunda cu cele necomestibile.

Ciuperca poloneză aparține genului boletus. În trecut, a fost importată din Polonia. De aici și denumirea. Este considerată un produs valoros. Poate fi fiartă, prăjită sau uscată. Aspectul său este asemănător cu cel al cepsului. La începutul creșterii sale, capacul este încolăcit. Se desface atunci când ciuperca crește până la aproximativ 12 cm.

Se întâlnește rar în mediul sălbatic. Crește în soluri acide, în zone cu păduri de conifere. Iubește fagul, stejarul și castanul. Apare în zonele de câmpie, la poalele dealurilor și la poalele copacilor.

Ciuperca salcie de toamnă poate fi folosită sub orice formă. Produsul este dens și are o aromă puternică de ciuperci. Corpul ciupercii este convex la început, apoi expandat, cu un diametru de 2-15 cm. Culoarea este portocaliu nisipos sau maro. În centru colorația devine mai strălucitoare. De-a lungul marginilor există solzi mici. Pulpa este albicioasă.

Cele mai deosebite tipuri de ciuperci comestibile. În ce perioadă acestea cresc?

Picătura de ploaie comestibilă este o ciupercă comestibilă. Potrivită pentru toate preparatele culinare. Are un gust distinct de ciupercă. Ciuperca se recoltează la începutul creșterii sale. Ciuperca devine foarte dură pe măsură ce crește. Ciuperca are o culoare deschisă, aproape albă. Are pete maro. Partea de fructificare are un diametru de 2-5 cm.

Tufa cu glugă are mulți gemeni otrăvitori. Crește din iulie până în septembrie în zonele umede din păduri. Se găsește cel mai adesea lângă tufele de mure și sub molizi. Ciuperca are o pălărie asemănătoare unui capac, cu o dimensiune de până la 12 cm. Capacul este de culoare gălbuie spre maro. Tăietura dezvăluie o pulpă albă. La contactul cu oxigenul, aceasta se îngălbenește rapid.

Printre soiurile de ciuperci comestibile exact ca în poze se numără și pielea de capră. Această ciupercă este un membru comestibil al familiei Butterbur. Se mai numește și ciupercă cu zăbrele, ciupercă mușcată. O ciupercă gustoasă, ușor alunecoasă. Nu este greu de confundat cu verișoara sa necomestibilă, ciuperca de ardei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *