Prima pagină » Eveniment-Social » Sofia Munteanu, fetița de 11 ani din Iași ce reprezintă România la una dintre cele mai mari competiții de dans din lume. „S-a calificat în finala din Portugalia” – FOTO

Sofia Munteanu, fetița de 11 ani din Iași ce reprezintă România la una dintre cele mai mari competiții de dans din lume. „S-a calificat în finala din Portugalia” – FOTO

20 apr. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Sofia Munteanu are 11 ani și este pasionată de dans și gimnastică. Gimnasta de la „Alice Gym” a ajuns în finala celei mai mari competiții de dans din lume, „Dance World Cup”, ce va avea loc în perioada 30 iunie – 8 iulie 2023, în Portugalia

Sofia este elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, în clasa a V-a, dar practică gimnastică și dans de la vârsta de 3 ani. Performanțele sale au fost răsplătite prin nenumărate premii cu care se mândrește.

Ieșeanca în vârstă de 11 ani reprezintă România la una dintre cele mai mari competiții de dans din lume

o poză cu premiile pe care le-a obținut Sofia Munteanu

Performanțele Sofiei Munteanu au fost răsplătite prin nenumărate premii cu care se mândrește

Sofia Munteanu a participat la diferite concursuri unde a câștigat premii cu care se mândrește, însă o însemnată realizare este calificarea în finala uneia dintre cele mai mari competiții de dans din lume. Este vorba despre „Dance World Cup”, competiție ce reunește dansatori de top din toată lumea și care a devenit o tradiție pentru comunitatea globală.

Fetița a participat la semifinala acestei competiții, la București, la „Dance World Cup Romanian”, în perioada 11-12 februarie, unde s-a calificat pentru finala din Portugalia, ce va avea loc în perioada 30 iunie – 8 iulie 2023. Ieșeanca reprezintă România la categoria ei de vârstă, la Acro Dance.

„Este o mândrie pentru noi să știm că Sofia s-a calificat în finala din Portugalia. Este vorba despre una dintre cele mai mari competiții de dans din lume. Avem emoții pentru ea și ne dorim să i se întâmple cele mai frumoase lucruri. Ea a participat la foarte multe concursuri, având în vedere faptul că practică gimnastică acrobatică de la vârsta de 3 ani”,  mărturisește Gabriela Munteanu, mama fetiței.

Sofia Munteanu a făcut senzație la „Românii au talent” și a trecut în etapa următoare

o poză cu Sofia Munteanu la Românii Au Talent

Una dintre realizările care o face fericită pe Sofia Munteanu este participarea la concursul „Românii Au Talent”, unde a primit patru de „DA” de la jurați

Pasiunea Sofiei pentru gimnastică acrobatică a început în momentul în care a văzut la televizor o gimnastă și a început să îi imite mișcările. De atunci, părinții au știut ce au de făcut, așa că au înscris-o pe fetiță la „Alice Gym”. Gimnasta pe care a văzut-o Sofia la televizor este chiar antrenoarea pe care o are de la vârsta de 3 ani până în prezent. Este vorba despre Alice Viviana Țocu, ce a făcut parte din Lotul Național la gimnastică ritmică.

 „Sofia se uita foarte mult la videoclipuri cu gimnaste și încerca să le imite mișcările. Așa am hotărât să o ducem la «Alice Gym». Alice Viviana Țocu, antrenoarea ei, avea vârsta de 19 ani când am dus-o pe Sofia la ea. Așadar, ele au crescut ca două surori. Ea s-a simțit foarte familiarizată când am dus-o la Alice, pentru că o vedea des în videoclipurile la care se uita”, adaugă Gabriela Munteanu, mama fetiței.

Sofia Munteanu a participat la „Românii au talent”, în ediția din data de 14 aprilie 2023. Ea a făcut spectacol și i-a uimit pe jurații care au trimis-o în etapa următoare, cu patru de „Da”.

Mihai Bobonete, juratul concursului „Românii au talent”, a fost impresionat de numărul susținut de tânăra ieșeancă și a menționat faptul că a dansat magic.

„Sofia, ai dansat magic. Așadar, noi îți mulțumim că ai venit să ne încânți cu atâta energie”, a spus Mihai Bobonete, juratul concursului „Românii au talent”.

Rezultatele Sofiei Munteanu, fetița de 11 ani ce reprezintă România la una dintre cele mai mari competiții de dans din lume, sunt echivalentul muncii depuse de ea. Se antrenează intens, ajunge chiar și la șase antrenamente pe săptămână, are rezultate bune la școală și dă randament în tot ceea ce face. Cu siguranță, Sofia va continua să impresioneze publicul prin talentul ei incontestabil și prin toată munca depusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *