Șoferul de TIR care a salvat viața bătrânei în ultima clipă a primit o diplomă. Polițiștii din Galați îl felicită

01 sept. 2021, 13:51
BZI.ro, în National

Poliția Română îl premiază pe șoferul de TIR, Georgian Dinu, care a salvat viața unei bătrâne ce traversa neregulamentar.

Acesta a primit din partea autorităților o diplomă de „master în condus defensiv” după ce a executat o manevră excepțională pentru a salva pietonul de 90 de ani.

Polițiștii l-au felicitat pe șoferul de TIR erou și i-au acordat o diplomă

Odată cu acordarea diplomei, autoritățile i-au transmis și un mesaj șoferului.

Iată ce a anunţat Poliţia Română:

„ȘI ÎN TRAFIC, CEL MARE ÎL PROTEJEAZĂ PE CEL MIC! Un camion de mare tonaj și o bunicuță, de aproape 90 de ani, au fost protagoniștii unui filmuleț accesat online de sute de mii de persoane.

Colegii noștri din județul Buzău și-au dorit să afle cine a fost în spatele volanului camionului. De ce? Pentru a-i spune personal că suntem mândri de profesionalismul de care a dat dovadă, în timp ce conducea vehiculul, evitând o tragedie.

La finalul săptămânii trecute, domnul Georgian Dinu, tranzita județul Galați, la volanul unui camion de mare tonaj, reușind să evite accidentarea unui pieton angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis.

‘O conduită preventivă în trafic poate salva vieți!’ – a fost precizarea domnului Georgian, șofer profesionist de aproape 18 ani, pentru colegii de breaslă. Felicitări, domnule conducător auto! Vă dorim doar călătorii liniștite!”, au scris autoritățile.

Tragedie evitată la milimetru. Șoferul unui TIR a salvat viața unui pieton care trecea neregulamentar

Amintim faptul că Georgian Dinu este șoferul care a evitat o tragedie. Acesta a tras brusc de volan și a intrat într-un gard, toate astea pentru a nu lovi o bătrânică de 90 de ani care traversa ilegal pe stradă. Accidentul a avut loc în județul Galați pe data de 24 august 2021.

Bătrânica traversa neregulamentar strada. După acest incident, ea și-a continuat drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Aceasta a fost ulterior identificată datorită imaginilor de pe camerele de supraveghere. Vârstnicei de  90 de ani i s-a dat o amendă în valoare de 435 de lei, pentru traversare neregulamentară.

„În cursul zilei de 24 august, în jurul orei 10.30, pe D.N. 2B, în localitatea Movileni, s-a produs un incident rutier soldat cu pagube materiale. Accidentul a fost cauzat de traversarea neregulamentară a unui pieton.

Din primele verificări, a rezultat că un bărbat, de 37 de ani, din județul Buzău, aflat la volanul unui ansamblu auto format din cap tractor și semiremorcă, care circula dinspre municipiul Galați către comuna Șendreni, ar fi evitat impactul cu un pieton angajat în traversarea străzii, prin loc nemarcat, schimbând brusc direcția de deplasare și oprindu-se în gardul unui imobil.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene, din cadrul Serviciului Rutier Galați, au identificat pietonul în cauză, o femeie de 90 de ani. Aceasta a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 435 de lei, pentru traversare neregulamentară. Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultând că nu se afla sub influența alcoolului.”, a transmis IPJ Galați.

Un șofer de 70 de ani a scos de pe șină un tramvai

O altă tragedie evitată la milimetru a fost în cazul unui șofer de 70 de ani care a intrat cu mașina într-un tramvai în care se aflau aproximativ 20 de călători, în Iași. Puternicul impact a cauzat blocarea șoferului autoturismului ce a rămas încarcerat până la intervenția pompierilor. Din fericire nici vatmanul sau călătorii nu au pățit nimic.

„Accidentul s-a produs în urma intrării unui autovehicul pe calea de rulare a tramvaielor chiar în momentul în care un vagon se apropia de stație. Mijlocul de transport public a deraiat, însă niciun călător nu a fost rănit. Le recomandăm tuturor șoferilor să evite circulația pe linia de tramvai, unde infrastructura permite, pentru a evita astfel de situații, care pot fi tragice”, a declarat Andreea Luca, purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public (CTP) Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *