Prima pagină » Local » Șoferul CTP care a condus beat și a acroşat o fetiţă, în Iași, are contractul desfăcut! Anunţul oficialilor – EXCLUSIV, FOTO
Șoferul CTP care a condus beat și a acroşat o fetiţă, în Iași, are contractul desfăcut! Anunţul oficialilor - EXCLUSIV, FOTO

Șoferul CTP care a condus beat și a acroşat o fetiţă, în Iași, are contractul desfăcut! Anunţul oficialilor – EXCLUSIV, FOTO

18 iun. 2021, 10:34,
BZI.ro, în Local

În aceste momente, şoferul carea provocat un accident în Iași şi care consumase băuturi alcoolice nu va mai avea loc de muncă. Oficialii CTP au anunţat că i-au desfăcut contractul de muncă.

Conform directorului CTP Iași, Cristian Stoica, există echipe ale companiei care fac controale alcooltest la capetele de stații. Acest lucru se face prin sondaj pentru că nu se poate acoperi întreaga tură. Vorbim despre faptul că CTP are, pe o singură tură, cel puțin 150 de unități funcționale.

Șoferul care a acroșat copilul în vârstă de 15 ani și era băut nu mai are contract de muncă

Altfel spus, Cristian Stoica, șeful CTP Iași a menționat faptul că la ieșirea către muncă, toți șoferii sunt testați cu aparatul alcooltesc. Cei care nu prezintă o alcoolemie de zero sunt trimiși acasă și sunt sancționați adminsitrativ. Totuși, CTP are și controlori de trafic la capetele de linie care testează alcooltestic prin sondaj pe șoferii de autobuz sau tramvai. Dar din cauza numărului mare de unități, nu se poate acoper același timp. Directorul CTP a menționat că i-a întrerupt contractul de muncă mai ales că politica companiei este toleranță zero pentru alcool:

Măsurile sunt în continuare care au fost şi până acum. Şoferii se testează la ieşire. Astfel încât, cei care prezintă anumite indicii că au consumat alcool cu o seară înainte sunt separaţi şi trimiţi acasă şi sancţionaţi. Controalele se fac şi la capăt de linie de către echipajele de control care au în dotare aparate de alcooltesc. Bineînţeles, nu se pot acoperi toate mijloacele de transport în comun care sunt în jur de 150 de unităţi. Prin sondaj facem la capăt de linie. Din păcate, evenimentul de ieri arătat că la capete de linie, văd că este un obicei să cumpere nu ştiu ce alimente sau alte chestii.

Tolerantă zero la alcool, trebuie să fie responsabili, ei transportă oameni, toleranţa este zero. La alcool avem în contractul colectiv de muncă desfacerea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *