Prima pagină » National » Șoferul care a ucis doi tineri cu bolidul la 2 Mai a fost reținut pentru 24 de ore
Șoferul care a ucis doi tineri cu bolidul la 2 Mai a fost reținut pentru 24 de ore

Șoferul care a ucis doi tineri cu bolidul la 2 Mai a fost reținut pentru 24 de ore

19 aug. 2023, 21:40, 1 ,
în National

Șoferul în vârstă de 19 ani, care a spulberat cu mașina un grup de tineri, la 2 Mai, dintre care două persoane au murit și alte trei au ajuns la spital, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie propus spre arestare.

”La data de 19 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 19 ani, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acesta este bănuit că, la data de 19 august a.c., în jurul orei 05.25, ar fi condus un autoturism pe D.N. 39, în apropierea localității Vama Veche și ar fi intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă.

În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără, de 20 de ani, și un tânăr, de 21 de ani.

De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani.

Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche.

Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină, amfetamină și metamfetamină.

De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca mâine să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere legală”, a transmis IPJ Constanța.

Tudorel Butoi, despre șoferul drogat care a spulberat opt tineri la 2 Mai

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a făcut o analiză în ceea ce privește comportamentului tânărului de 19 ani, care a condus sub influența drogurilor și a spulberat opt oameni, dintre care doi au murit, la 2 Mai.

„A distrus familii. El este un naiv excentric. Nu are capacitatea de analiză și sinteză mentală la nivelul înțelepciunii. Mi-ați spus foarte multe lucruri despre el și eu vi le confirm că în situația în care ești sub influența drogului, perceptivitatea dispare, atenția este disfuncțională, memoria la fel, coodonarea la fel, dar nu mi-ați spus, băiatul ăsta are are și el o inserție socială, are o responsabilitate, vreun serviciu?. Infantilist excentric. Că nu are el tragere de inimă către serviciu și muncă, asta este problema lui și a altora. Problema noastră, a maturilor, a educatorilor, a polițiștilor este să îi antrenăm în așa ceva.

Poliția nu poate să facă absolut nimic, câtă vreme nu umbli în lege, să dai legi de protecție a polițistului în acțiunile pe care le face, că altfel îl porți prin tribunale și prin parchete”, a spus Tudorel Butoi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *