Prima pagină » Local » Șoferul care a accidentat mortal un pieton și a fugit de la fața locului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Șoferul care a accidentat mortal un pieton și a fugit de la fața locului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Șoferul care a accidentat mortal un pieton și a fugit de la fața locului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

05 aug. 2021, 02:00,
Dragos Savin în Local

Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi arestat pentru 30 de zile după ce a accidentat mortal un pieton și a fugit de la fața locului. A încercat să scape de oamenii legii, însă polițiștii au fost cu un pas înaintea lui. Ieri a fost reținut, iar astăzi urmează să fie prezentat în fața judecătorilor. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să ajungă în spatele gratiilor

Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore, iar ieri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a lovit mortal un pieton și a fugit de la fața locului. Povestea începe în dimineața zilei de 29 iulie 2021, în jurul orei 06:30, când un cetățean a sesizat Poliția Orașului Hârlău despre faptul că un bărbat este căzut într-un șanț de pe marginea DC 150.

„Colegii noștri s-au deplasat de îndată la locul indicat, însă, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru victimă, medicii constatând decesul. Pentru că existau indicii că bărbatul ar fi fost victima unui accident rutier, iar conducătorul auto ar fi părăsit locul accidentului, colegii au apelat la Ioan, unul dintre polițiștii rutieri cu cea mai mare experiență din zonă. Chiar dacă era liber, Ioan nu a stat pe gânduri și a venit la serviciu, iar, deși identificarea șoferului părea aproape imposibilă, întrucât nicio cameră de supraveghere nu a surprins evenimentul, acesta, împreună cu Vasile, colegul său, nu aveau de gând să renunțe. Au început de la urmele și elementele de caroserie lăsate la fața locului, iar în aproximativ două ore, aveau deja o listă cu trei autoturisme care se potriveau cu autoturismul căutat”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Cum l-au găsit polițiștii ieșeni

Cu fler și experiență, cei doi polițiști au mers prima dată acasă la un tânăr de 20 de ani, unde au găsit mașina căutată, care prezenta avarii și, implicit, șoferul. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Reamintim faptul că șoferii implicați în accidente de circulație în urma cărora a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane sunt obligați să ia măsuri de anunțare imediată a Poliției; să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului și să nu părăsească locul faptei. De asemenea, pietonilor le reamintim să evite deplasarea pe partea carosabilă, iar atunci când circulă pe timpul nopții ori când vizibilitatea este redusă, le recomandăm să poarte elemente reflectorizante.

„În baza probatoriului administrat în cauză, pe 2 august 2021, tânărul de 20 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând ca pe 3 august să fie prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *