Prima pagină » Local » Șoferul autoturismului Mazda a fost reţinut de poliţiştii ieşeni! Era băut şi drogat în momentul producerii accidentului – EXCLUSIV/FOTO

Șoferul autoturismului Mazda a fost reţinut de poliţiştii ieşeni! Era băut şi drogat în momentul producerii accidentului – EXCLUSIV/FOTO

08 iun. 2021, 10:11,
George Cristian în Local

În aceste momente, şoferul autoturismului marca Mazda care a provocat accidentul din urmă cu câteva zile a fost reţinut de oamenii legii. Conform autorităţilor, şoferul era, în momentul accidentului, sub influenţa băuturilor alcoolice dar consumase şi substanţe ilegale, droguri.

Este vorba despre accidentul din cursul serii de duminică, 6 iunie 2021 din zona Bucium din Iași. La acea dată s-a constatat faptul că ambii șoferi consumase băuturi alcoolice.

 

Șoferul autoturismului Mazda a fost reținut pentru 24 de ore

Conform oamenilor legii, șoferul care conducea autoturismul marca Mazda a fost reținut pentru 24 de ore. Aceștia spun că șoferul consumase băuturi alcoolice. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,92 mg/litru alcool pur în aerul expirat și le-a spus polițiștilor că venea de la un grătar.

Ulterior, bărbatul cu pricina a fost dus la secție iar pentru că era suspect de faptul că ar fi consumat și alte substanțe considerate ilegale de legislația în vigoare a fost supus unor testări de specialitate. În urma acestora s-a constatat faptul că bărbatul consumase droguri. Din aceste considerente, a fost reținut pentru 24 de ore urmând ca tot astăzi să fie prezentat în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ce s-a întâmplat în accidentul din zona Bucium

În cursul zilei de duminică, 6 iunie 2021, în zona Bucium s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme, un autoturism marca BMW și un autoturism marca Mazda. Impactul a fost destul de violent, iar traficul din zonă s-a desfăşurat cu dificultate pentru minute bune.

În consecinţă, poliţiştii rutieri prezenţi la faţa locului i-au testat pe ambii şoferi cu aparatul de alcooltest. Poliţiştii au constatat faptul că şoferul autoturismului marca BMW avea o alcoolemie de 0,06 mg/litru alcool pur în aerul respirat. În schimb, şoferul autoturismului marca Mazda avea o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul respirat. Momentul accidentului a fost suprins și video. (ÎNREGISTRAREA AICI)

Accident produs la doar câteva ore după cel prezentat mai sus

La doar câteva ore după accidentul rutier din Bucium, în aceeași zonă s-a mai produs încă un eveniment rutier. De această dată vorbim despre implicarea a doar unei singure mașini care era condusă de un medic străin. Din cauza faptului că individul consumase alcool, a părăsit carosabilul întrând într-un stâlp de pe marginea drumului. Impactul a fost deosebit de violent, stâlpul fiind pur și simplu retezet. Totuși, doar o minune a făcut ca cei doi (șoferul și pasagerul dreapta) să scape cu viață.

„S-a auzit o bubuitură puternică, pe urmă au venit de la poliție, pompieri… Ferească Dumnezeu! Nu am văzut în viața mea așa ceva. Nu știu cum au scăpat cu viață oamenii ăștia. Stâlpul a căzut peste mașină, a zdrobit-o”, a spus un localnic.

Martorii au sunat imediat la 112 și au cerut ajutor. Mai multe echipaje au ajuns la fața locului și au început o luptă contra cronometru. Polițiștii rutieri au constatat faptul că bărbatul consumase băuturi alcoolice. Acesta avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă dar și pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice după ce în prealabil a consumat alcool.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *