Prima pagină » Local » Șoferiță din Iași, acuzată după comiterea unui accident rutier mortal! Impactul devastator a avut loc în fața unei biserici (EXCLUSIV)
Șoferiță din Iași, acuzată după comiterea unui accident rutier mortal! Impactul devastator a avut loc în fața unei biserici (EXCLUSIV)

Șoferiță din Iași, acuzată după comiterea unui accident rutier mortal! Impactul devastator a avut loc în fața unei biserici (EXCLUSIV)

30 aug. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

O șoferiță din Iași va fi nevoită să dea explicații în instanță după ce a fost acuzată de comiterea unui accident rutier mortal. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o recent în judecată pe Iulia Diana Radu. Aceasta este acuzată de ucidere din culpă, după producerea unui impact devastator în fața unei biserici din municipiul Iași

După ce a fost acuzată de comiterea unui accident rutier mortal, o șoferiță din Iași va fi nevoită să dea explicații în instanță. Așadar, recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o în judecată pe Iulia Diana Radu.

Tânăra de 27 de ani este acuzată de ucidere din culpă, după producerea unui impact devastator în fața unei biserici din municipiul Iași. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească primul termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii, șoferița și martorii pentru a putea lua o decizie în acest caz. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Șoferiță din Iași, acuzată de ucidere din culpă

Oamenii legii spun că tânăra Iulia Diana Radu (27 de ani) a intrat în vizorul lor în urmă cu mai bine de 2 ani. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„În cauză s-a reţinut că, pe data de 13 martie 2020, în jurul orei 7:40, în timp ce inculpata I.D.R. conducea autoturismul marca Toyota pe strada Vasile Lupu, din municipiul Iași, județul Iași, dinspre Piața Chirilă, către Piața Doi Băieți, la trecerea pentru pietoni din dreptul Bisericii «Intrarea Domnului în Ierusalim», pe fondul nerespectării dispozițiilor legale, a surprins-o şi accidentat-o pe G.C., în vârstă de 80 de ani, care traversa strada”, a declarat Simon Rotundu, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Ieșeanca, în vârstă de 80 de ani, accidentată de Iulia Diana Radu a decedat

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au afirmat că, în urma impactului devastator, victima a decedat. Astfel, la scurt timp după producerea accidentului rutier, la fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Din păcate, într-un final, medicii nu au putut face altceva pentru victimă, decât să declare decesul. În același timp, oamenii legii au demarat cercetările. Ulterior, șoferița a fost chemată la audieri. Mai apoi, anchetatorii au decis trimiterea ei în judecată pentru ucidere din culpă. Din păcate, în ultimii ani, pe străzile din Iași au avut loc tot mai multe accidente rutiere grave, unele chiar mortale. În urma acestor incidente, sute de șoferi din județul Iași au fost audiați, trimiși în judecată sau chiar condamnați definitiv.

„Persoana vătămată a decedat în aceeași zi din cauza leziunilor suferite ca urmare a accidentului rutier. Potrivit declarației sale, inculpata nu are ocupație. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive”, a încheiat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, Simon Rotundu.

Acum, tânăra șoferiță din Iași este acuzată de ucidere din culpă, după comiterea acelui accident rutier mortal.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024