Prima pagină » Titlurile zilei » Șoferii scapă de chinul rutier de pe europeană! Harta centurii ocolitoare de la Podu Iloaiei – FOTO

Șoferii scapă de chinul rutier de pe europeană! Harta centurii ocolitoare de la Podu Iloaiei – FOTO

06 iul. 2022, 02:00, 9 ,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Centură ocolitoare de 4 kilometri, în jurul orașului Podu Iloaiei, din județul Iași. Investiția va fi cuprinsă în bugetul de stat, documentația urmând a fi realizată de Direcția Regională de Drumuri și Poduri. Șoseaua va ocoli tocmai cea mai aglomerată zonă de pe drumul european DE 583

Traficul rutier de pe cea mai aglomerată șosea din județul Iași ar urma să fie deviat pe o rută ocolitoare, în jurul orașului Podu Iloaiei. De la drumul european DE 583 de la intrarea în Podu Iloaiei până la ieșirea spre Budăi se va putea circula pe o variantă ocolitoare cu 4 benzi. Șoseaua va fi realizată cu fonduri de la bugetul de stat, proiectul urmând a fi gestionat prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași. Primele studii vor fi realizate în următoarele săptămâni.

O nouă centură de 4 kilometri la Podu Iloaiei, în județul Iași

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Iași a anunțat că proiectul a fost cuprins în bugetul de stat, investiția fiind multianuală.

„Varianta de ocolire a orașului Podu Iloaiei a intrat în lista obiectivelor de investiții finanțate de la bugetul de stat. În luna februarie 2022, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a prezentat problema traficului de la Podu Iloaiei secretarului de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, și a Directorului Direcției Tehnice a CNAIR, Gabriel Budescu. DRDP și-a luat atunci angajamentul să realizeze studiul de fezabilitate pentru cei 4 kilometri de șosea ocolitoare”, a spus Marius Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Credit de angajament pentru studiul centurii

Proiectul va fi derulat în baza unui credit de angajament contractat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Am fost informați că demersul nostru a reușit: pentru prima data, CNAIR a recunoscut necesitatea și oportunitatea realizării acestei investiții, alocând și credite de angajament pentru anul 2022, în valoarea de 1,3 milioane de lei, DRDP Iași aflându-se acum în faza de pregătire a documentației de achiziție a serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate. Vom monitoriza cu atenție această investiție de care avem nevoie cât mai repede”, a mai spus vicepreședintele CJ Iași.

Tot pe drumul european DE 583, din Iași, lângă localitatea Sârca a fost montat un semafor, din cauza unor lucrări la podul din zonă.

Traseul centurii de la Podu Iloaiei

Centura se va înțepa în DE 583 în dreptul fabricii Symmetrica din Podu Iloaiei spre stânga, va traversa zona Bahluiului și va ieși în dreptul satului Budăi, din nou, pe drumul european.

„Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) a anunțat că studiul de fezabilitate pentru cei 4 kilometri de rută ocolitoare va fi realizat în cel mai scurt timp! Mai exact, astăzi, DRDP se află în faza în care pregătește documentația prin care va scoate la licitație achiziția de servicii de realizare a studiului de fezabilitate. Această rută ocolitoare va completa proiectul autostrăzii A8”, a menționat Ioan Alexa, președintele Consiliului Județean Iași

Dezastru rutier în zona orașului Podu Iloaiei

Zona Podu Iloaiei a devenit un real coșmar pentru conducătorii auto din cauza faptului că șoseaua se îngustează la intrarea în oraș.

„Este un proiect diferit, independent, realizat, în totalitate, de Consiliul Județean Iași, prin Direcția de Drumuri și Poduri! Asta înseamnă că acești 4 kilometri de rută ocolitoare vor elimina traficul bară la bară care duce la dese ambuteiaje pe raza orașului Podu Iloaiei, la anumite intervale orare. De asemenea, este un câștig pentru șoferi, pentru ieșeni, pentru noi toți!”, a mai spus Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei.

Proiectul unei centuri ocolitoare la Podu Iloaiei a mai fost discutat și în anii anteriori, însă nu s-a materializat.

Comentarii
  • la cum va miscati…in cati ani va fi gata? In 8 sau 10 ani, sau depinde de cine iese la alegeri 😀

  • GICA-SOFER DE TIR

    poate pana la alegeri va apucati de lucrari!

  • Vai de capul vostru …., uitati cum v-ati batut joc de axa strategica 1 Iasi- Suceava !!!!! Mai bine o lasati cum au facut-o comunistii !!!! Va place cum arata centrul comunei Belcesti ?????La puscarie cu toti !!!!

  • Aranjati cu firma Alpenside , care si-a batut joc de axa 1 strategica Iasi -Suceava . Deplasati-va pana la Belcesti si vedeti dezastrul lasat , chiar in centru satului !!!!

  • 4 kilometri deci cam 4 ani de cand se termina studiile de fezabilitate, am luat teapa si cu PNL si cu PSD, zero investitii, doar reclama pe facebook si dosare la dna si chermeze

  • Cat de redus mintal sa fii sa faci centura prin mijlocul lacurilor? Pe partea cealalta de oras e numai camp.

  • Ocolește Podu Iloiei si intra prin alte 3 sate . Ce retardati .

  • Studiile de fezabilitate 25 de ani, avizele cam 12 ani, proiectarea 14 ani și la final nu se va face ca s-au cheltuit banii.

  • Hă, hă,hăă, zboară porcii la Podu Iloaie. Daca era la primărie mihai alexa, da, poate. Aceeași probl evla intrarea în Iași. Da mă rog, Podu Iloaie e mai important!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *