Prima pagină » Actualitate » Șoferii români nu cunosc acest indicator rutier! Unde poate fi întâlnit și ce semnifică
Șoferii români nu cunosc acest indicator rutier! Unde poate fi întâlnit și ce semnifică

Șoferii români nu cunosc acest indicator rutier! Unde poate fi întâlnit și ce semnifică

20 ian. 2025, 09:20,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Șoferii români nu cunosc acest indicator rutier! Semnul rutier sub denumirea „mașină cu săgeată” este mai puțin știut de conducătorii auto, iar mulți încalcă regulile de circulație. Iată unde poate fi întâlnit și ce semnifică.

Șoferii români nu cunosc acest indicator rutier!

Semnul rutier cunoscut sub denumirea „mașină cu săgeată” este întâlnit în diverse țări precum Canada, Chile, Mexic și Brazilia. Acest indicator are rolul de a ghida șoferii către folosirea benzii corecte, în general cea din dreapta, în anumite condiții de trafic sau înaintea unor obstacole rutiere. Semnele sunt proiectate în mai multe variante, cu fundaluri de roșu sau albastru. Forma acestora este de obicei rotundă, cu o margine roșie, având în centru o mașină sau un camion, cu o săgeată îndreptată spre dreapta. Rolul acestui indicator este de a transmite clar mesajul: „Păstrați banda dreaptă!”
Acest indicator rutier este amplasat în principal în zone unde există un obstacol pe carosabil, cum ar fi insule de siguranță, delimitări pentru sensurile de circulație sau alte elemente care impun deplasarea pe o anumită bandă. Indicatorul „mașină cu săgeată” impune o regulă clară. Acesta avertizează șoferii să circule în mod corespunzător, în special cei care aleg să se deplaseze cu o viteză redusă. Prin această reglementare, se dorește fluidizarea traficului și prevenirea blocajelor pe banda de depășire.

Semnul de circulație care le dă bătăi de cap conducătorilor auto

Un indicator rutier îi pune în dificultate pe șoferi, nu doar pe cei începători, ci și pe cei cu experiență. Este vorba despre triunghiul roșu cu bulină neagră în centru. Indicatorul este plasat în locurile unde se produc în mod constant accidente, pentru a le atrage atenția șoferilor să circule cu prudență maximă. Indicatorul rutier cu triunghi roșu și bulină neagră a fost introdus pe drumurile din România în anul 2014, alături de alte indicatoare de avertizare. Cu toate acestea, șoferii sunt puși în dificultate și acum, la vederea semnului rutier.

Indicatorul rutier ce le dă bătăi de cap șoferilor indică un sector de drum cu lungimea de cel mult un kilometru, pe care, într-o perioadă de cinci ani consecutiv, s-au înregistrat cel puțin zece accidente grave de circulație, soldate cu cel puțin zece persoane decedate sau grav rănite. Șoferii care întâlnesc triunghiul roșu cu bulină neagră pe drumurile din țară trebuie să reducă viteza, să fie foarte atenți și să evite în a face orice manevră riscantă.

Un alt indicator a fost montat pe străzile din România. Indicatorul rutier poate fi întâlnit pe autostrăzi și pe drumurile expres. Acesta este de culoare verde și are desenate două săgeți orientate în sus, precum și o mașină schematizată. Semnul este însoțit de textele: ”păstrați distanța” și ”2 săgeți = siguranță”. Semnul de circulație îi va avertiza pe șoferi despre existența unor astfel de săgeți pe carosabil, acesta fiind considerat un tip de marcaj de ghidare pentru păstrarea distanței în trafic. Distanța minimă față de mașina din față va fi egală cu a celor două săgeți orientate cu vârful în sus. Marcajele de ghidare vor fi desenate pe fiecare bandă de circulație. Indicatorul va fi unul informativ, fiind instalat pe sectoarele de drum unde au loc cele mai multe accidente provocate de lipsa păstrării distanței față de mașina din față.

Șoferii români care merg în străinătate cu mașina trebuie să țină cont de un nou indicator rutier, sub denumirea „mașină cu săgeată.” Semnul de circulație are rolul de a ghida șoferii către folosirea benzii corecte, în general cea din dreapta, în anumite condiții de trafic sau înaintea unor obstacole rutiere.

Niciun șofer român nu știe ce înseamnă acest semn de circulație. Când este folosit și ce înseamnă

Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
a1.ro
Elena Udrea scapă de opt luni de închisoare în dosarul „Gala Bute”. A executat deja trei ani la Penitenciarul Târgșor
Playtech.ro
Pomul pe care e bine să-l plantezi în luna iunie. Aduce noroc și prosperitate
observatornews.ro
Dezastru la Salina Praid, din cauza inundaţiilor. Debitul pârâului Corund a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit în ultimii 30 de ani
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Statul dă bani pentru românii care schimbă mașina. Condiții pentru a deveni eligibil
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Simion, OUT! Au mâncat din aceeași farfurie și acum îi ia locul! Mutare ȘOC pe scena politică
Playtech.ro
Ce este interzis să faci de Înălțarea Domnului ca să-ți meargă bine tot anul. Greșeala care „alungă norocul”
Dailybusiness.ro
Cum să îți faci propriul detergent de rufe acasă, natural și foarte rezistent
RomaniaTV
Câştigător Chefi la cuţite 2025. Decizia care a schimbat totul în finală. Cum s-a câştigat premiul de 30.000 de euro!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
E groasă! Ministrul Finanţelor anunţă că nu sunt bani de plata pensiilor şi salariilor
redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`