Prima pagină » Local » Șoferii din Iași se întrec în alcoolemii! Consumul de băutură la volan se combină cu lipsa permisului de conducere

Șoferii din Iași se întrec în alcoolemii! Consumul de băutură la volan se combină cu lipsa permisului de conducere

08 mart. 2022, 06:45,
Andreea Andrei, în Local

Ziua de 6 martie 2022 a fost dovada clară că șoferii din Iași se întrec în alcoolemii anul acesta. Totodată, consumul de alcool se combină cu lipsa permisului de conducere.

În cursul zilei de 6 martie 2022, agenții din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au prins, în urma acțiunilor preventive, 3 șoferi ce au depășit limita de viteză legală pe drumurile publice și au consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Mai mult, 2 dintre aceștia nu aveau dreptul de a conduce un autoturism.

Astfel, șoferii din Iași se întrec în alcoolemii, fiecare ridicând din ce în ce mai sus valoarea pe care aparatul etilotest o arată. Din acest motiv, străzile din județul Iași devin extrem de periculoase pentru toți participanții la trafic, numărul șoferilor sub influența alcoolului aflându-se într-o creștere continuă de la începutul anului 2022.

Mainile unui barbat pe volanul unei masini; o sticla ce contine alcool, in mana dreapta a soferului

Consumul de alcool în rândul șoferilor din Iași a devenit o problemă gravă

Consumul de alcool, combinat cu lipsa permisului de conducere

 Accident rutier grav, la Baltati - un camion rupt si o masina distrusa

Urmările vitezei sau consumului de alcool la volan pot fi extrem de grave

Pe data de 6 martie 2022, agenții din cadrul Secţiei VI de Poliţie Rurală Paşcani au prins un bărbat în vârstă de 32 de ani conducând sub influența alcoolului în comuna Ruginoasa. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, ce a arătat o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe lângă consumul de alcool, bărbatul nu are permis de conducere.

„A fost prins un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Ruginoasa fără a avea permis. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Cercetările vor continua în această situație pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Acest caz nu este unul izolat, la sfârșitul lunii februarie 2022 un alt șofer beat și fără permis lovind 5 mașini parcate.

Colaj cu un accident in care sunt implicate doua masini si o parte a unei autospeciale de Politie

Accidentele se țin lanț în luna martie 2022, mulți șoferi aflându-se sub influența alcoolului

Anul acesta șoferii din Iași se întrec în alcoolemii

Mai multe persoane, pe strada, langa mai multe masini avariate

Fenomenul alcoolului consumat la volan se îmbină de multe ori cu lipsa permisului de conducere

Tot în ziua de 6 martie 2022, un alt bărbat a fost prins la volanul mașinii fiind sub influența alcoolului. Acesta a fost prins conducând cu o viteză mai mult decât dublă față de limita legală. Bărbatul în vârstă de 49 de ani a câștigat “întrecerea” în ce privește nivelul alcoolemiei, acesta având o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„A fost prins un bărbat în vârstă de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 101 km/h control radar, pe un sector de drum limitat la 50 km/h. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Cercetările vor continua”, a adăugat Anca Vîjiac.

De această dată, șoferul a avut permis. Mai mult, ziua de 6 martie 2022 a demonstrat că șoferii din Iași se întrec în alcoolemii. Accidentele din județul Iași se țin lanț în ultima perioadă, provocând nenumărate victime și daune materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *