Prima pagină » Local » Șoferii din Iași blochează străzile din zona centrală după ce își parchează mașinile neregulamentar. Polițiștii au ridicat zeci de autoturisme

Șoferii din Iași blochează străzile din zona centrală după ce își parchează mașinile neregulamentar. Polițiștii au ridicat zeci de autoturisme

10 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Șoferii din Iași își parchează mașinile ilegal și blochează străzile din zona centrală. Polițiștii au intervenit la zeci de cazuri în ultimele zile și au aplicat amenzi

Deși orașul este deja foarte aglomerat, după ce au venit pelerinii la sărbătoarea de „Sf. Parascheva”, unii șoferi blochează și mai mult traficul. Deja polițiștii au observat multe mașini lăsate pe trecerile de pietoni, trotuare sau care blochează căile de acces, inclusiv în spatele Mitropoliei. Șoferii încearcă să scape de amenzi și au invocat faptul că este aglomerat orașul.

Șoferii din Iași blochează străzile din zona centrală

Problema mașinilor parcate neregulamentar exista și înainte, doar că acum totul este mai vizibil. Sunt implicate foarte multe mașini înmatriculate în alte județe. O altă mare problemă în această perioadă, în Iași, este cea a cerșetorilor, care au apărut în număr foarte mare în oraș. Mulți vin din alte județe ale României și încearcă să profite de pe urmele altor oameni. Polițiștii au aplicat zeci de amenzi în ultimele două zile și se așteaptă ca în weekend să fie și mai multe.

„În această perioadă, continuăm activitatea de verificare a mașinilor parcate neregulamentar și, într-adevăr, continuăm să ridicăm multe mașini. Sunt multe restricții de circulație pe străzile din Iași, de care șoferii știu, însă încearcă să parcheze în mod ilegal. Unii vin cu tot felul de scuze, în speranța că vor scăpa de sancțiune din partea polițiștilor. Inclusiv am avut situații în spatele Mitropoliei, sunt comercianți care au venit în zonă, și-au lăsat produsele, însă au parcat și mașinile, credeau că pot face acest lucru. Suntem foarte atenți ce se întâmplă în zona centrală. Au fost aplicate multe amenzi pentru cerșetorie. Sunt multe persoane care vin din alte județe care apelează la mila pelerinilor pentru a obține bani. Nu putem tolera astfel de activități și intervenim cu sancțiuni. Până acum, nu au fost probleme majore, totul este sub control”, a precizat Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Au fost și mașini relocate

În această perioadă, peste 50 de mașini au fost relocate pentru ca echipele de la Salubris să efectueze acțiunile de salubrizare prin oraș. Au fost pregătite zonele pentru pelerini și au fost amplasate pubele pentru gunoaiele lăsate în urmă. Deja un număr impresionant de polițiști, polițiști locali și jandarmi, asigură ordinea publică printre mulțimea care așteaptă la coadă. În acest an, peste 100.000 de oameni vor veni în pelerinaj la moaștele „Sfintei Parascheva”.

„Activitatea de relocare autovehicule este una ocazională și, cu preponderență, se desfășoară în perioada salubrizării municipiului. În această perioadă, necesitatea efectuării acestor relocări se bazează pe asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zonele predispuse aglomerării din cauza fluxului mare de persoane. În ultimele 48 de ore au fost relocate un număr de 51 de autovehicule, un număr net mai mare, comparative cu săptămâna anterioară, când au fost relocate un număr de 8 autovehicule”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Șoferii din Iași care blochează străzile din zona centrală nu au fost iertați de polițiști, astfel, mulți s-au ales cu amenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024