Prima pagină » Local » Șoferii de pe mașinile de gunoi din Iași nu pot ridica deșeurile din cauza autoturismelor parcate neregulamentar. Zilnic, sunt semnalate zeci de situații – FOTO

Șoferii de pe mașinile de gunoi din Iași nu pot ridica deșeurile din cauza autoturismelor parcate neregulamentar. Zilnic, sunt semnalate zeci de situații – FOTO

23 apr. 2024, 02:00, 8 ,
Petronel Ștefan în Local

Șoferii de pe mașinile de gunoi de la Salubris Iași se confruntă cu o situație incredibilă în fiecare zi. Accesul până la punctele gospodărești este blocat de autoturismele parcate aiurea

Mașinile de gunoi trec milimetric pe lângă autovehicule parcate neregulamentar. Totuși, șoferii s-au obișnuit cu situația și au învățat manevrele necesare pentru a se strecura până la punctele de colectare. Uneori, acest lucru nu este suficient, deoarece sunt autoturisme chiar și în fața tomberoanelor.

Șoferii de pe mașinile de gunoi din Iași

În fiecare dimineață, în jur de ora 06:00, mașinile de gunoi intră în cartierele orașului pentru a colecta deșeurile de la punctele gospodărești. Doar că de multe ori sunt oprite din drum din cauză că accesul este complet blocat. Pentru a nu pierde timpul, șoferii fac tot felul de manevre la milimetru, pentru a trece pe lângă celelalte autovehicule. Totuși, în unele cazuri, este necesară intervenția polițiștilor locali, pentru a ridica unele mașini.

„În fiecare zi, ne confruntăm cu astfel de probleme, iar în cazurile în care ușile de la punctul gospodăresc nu pot fi deschise, atunci apelăm la sprijinul Poliției Locale, pentru a elibera zona. Dimineață, când mașinile de gunoi se îndreaptă spre cartiere, există anumite zone în care șoferii se întorc de 2-3 ori, în speranța că s-a eliberat calea de acces. Încercăm în așa fel încât să nu provocăm pagube la mașinile parcate, iar în cazul în care este spațiu, șoferul înaintează cu grijă”, a transmis Cătălin Neculau, directorul general al Salubris SA.

În fiecare zi sunt zeci de situații

Cu această problemă se confruntă zilnic angajații de la Salubris, iar situația nu pare că se va reglementa în viitorul apropiat. Din lipsa locurilor de parcare, unii ieșeni nu se gândesc la consecințe și își lasă vehiculele pe unde apucă. În fiecare zi, angajații trebuie să intre pe străduțele dintre blocuri, pentru a ridica deșeurile. Există mașini pentru fiecare categorie de gunoi, deoarece acesta nu este colectat la un loc.

„În oraș, există 530 de puncte gospodărești, deci undeva la 8-9 la sută din ele sunt blocate în fiecare zi. Semnalăm undeva la 30 de situații în fiecare zi de acest fel, în care mașinile de gunoi nu pot ajunge la punctele gospodărești. Apelăm și la înțelegerea cetățenilor, pentru a fi mai atenți și să permită accesul și mașinilor de gunoi spre punctele gospodărești”, a mai adăugat Cătălin Neculau.

Șoferii de pe mașinile de gunoi din Iași trec printr-un calvar când trebuie să colecteze deșeurile de la punctele gospodărești.

Comentarii
  • presedinte, administrator, casier, sef de scara PT 10 Cantemir, smardoi, smecher si cocalar

    pe Aleea Decebal 8-10 la blocurile B5 si X8 din asociatia PT 10 Cantemir trebuie ridicate toate masinile parcate, nu are loc camionul Salubris SA sa intre in fundacul ala sa ajunga la modulele de colectare selectiva. de multe ori lucratorii Salubris sunt nevoiti sa aduca zeci de metri benele alea de la module pana la camion, cand e zapada e nenorocire! noroc ca Salubris are soferi profesionisti care pot da cu spatele milimetric sa nu atinga masinile parcate de-o parte si de alta.

  • De bun simț

    O zgaritura asa cu delicatețe și data viitoare se gândește mai bine unde s-o lase 😏

  • Chirica sa faca parcari civilizate si politia sa-i amendeze apoi pe marlanii care parcheaza aiurea!

  • marlanul blocului tot lasa masina in fata tomberoanelor pana s-a trezit cu niste dungi lasate de boschetarii care taraiau cutii. de atunci s-a educat

  • pe strada zlataus si pe str otilia cazimir,in ochii politiei rutiere,in centrul orasului sunt masini si de o
    parte si de alta a strazii, pe trotuare incit nu poti trece cu un copil in carut ce sa mai vorbim de o masin a de salubritate ,de pompieri sau de o urgenta.sunt legi dar nu se aplica de cei care cer salarii si avanaje si care ar trebui sa intervina pt a face un pic de ordine.NU SE VREA.

  • pe strada zlataus si pe str otilia cazimir,in ochii politiei rutiere,in centrul orasului sunt masini si de o
    parte si de alta a strazii, pe trotuare incit nu poti trece cu un copil in carut ce sa mai vorbim de o masin a de salubritate ,de pompieri sau de o urgenta.sunt legi dar nu se aplica de cei care cer salarii si avanaje si care ar trebui sa intervina pt a face un pic de ordine.NU SE VREA.

  • Tomberonescu

    Politia locala= zero
    Pe sos rediu 6, masini parcate in fata pubelelor de gunoi, bietii angajati nu pot sa iti faca treaba.
    Tot in acele pubele, vin toti dp rediu, valea lupului, rediu si arunca saci cu moloz, din nou politia locala zero, la ce aveti camere de supraveghere, daca nu le folositi?

  • Alexandrescu

    Asta aveți dacă votați iarăși PSD-PNL și stați în case la alegeri, nepăsarea și incompetența autorităților care își bat zilnic joc de ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`