Prima pagină » Titlurile zilei » Șoferii de autobuz de la CTP au rămas fără cuvinte după ce au auzit cererile unor călători: „Afară sunt 36 de grade, nu avem cum să facem asta”

Șoferii de autobuz de la CTP au rămas fără cuvinte după ce au auzit cererile unor călători: „Afară sunt 36 de grade, nu avem cum să facem asta”

11 iul. 2024, 02:00, 23 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Un nou paradox apare prin autobuzele din Iași, unii călători le cer șoferilor să închidă aerul condiționat. În această perioadă, cu temperaturi foarte mari, de peste 36 de grade Celsius, anumiți oameni nu mai țin cont de acest lucru

Față de tramvaie, autobuzele de la CTP Iași sunt dotate cu aer condiționat, iar șoferii au obligația să le folosească pentru a crea un climat normal în mijlocul de transport în comun. În ciuda acestui fapt, în unele situații, persoanele cer oprirea sistemului de răcire, pentru că ar fi prea frig în autobuz.

Unii călători le-au cerut șoferilor de autobuz să închidă aerul condiționat

Șoferii au rămas uimiți când au văzut că unii călători vin să le ceară să închidă aerul condiționat, deoarece este prea rece în autobuz, având în vedere că temperaturile din această perioadă depășesc 36 de grade. Desigur că angajații nu au cum să facă acest lucru, deoarece majoritatea ieșenilor preferă o temperatură optimă. Totuși, unii se pare că nu prea sunt de acord cu acest lucru.

„Mereu se găsesc astfel de oameni să ne spună să închidem aerul condiționat, ba că este prea puternic, că dă prea rece. Toată lumea se plânge că este foarte cald și se bucură să dea de răcoare și unii sunt fix invers, că e prea frig. Noi selectăm din bord clima pe automat, iar la autobuzele Isuzu există un răcitor la mijlocul mașinii, care bagă aerul rece. Într-adevăr, călătorii trebuie să circule în confort, însă nu putem să ne conformăm la un singur om, dacă am majoritate și mai mult de jumătate de autobuz îmi spune că trebuie să închid AC-ul, atunci o fac. Chiar acum câteva luni, țin minte, undeva prin primăvară, venise o bătrână la mine să-mi spună să dau drumul la căldură, având în vedere că eu eram în cămașă și erau 20 de grade în autobuz”, povestește Paul Păuleț, șofer de autobuz la CTP Iași.

Climatizarea este setată automat, însă unii călători deschid și geamurile, chiar dacă aerul condiționat funcționează.

„Așa ceva nu ai cum să faci, când afară sunt 36 de grade, iar lumea nu mai poate de cald, să închid aerul condiționat. Păi, s-ar face în autobuz peste 45 de grade, se sufocă oamenii. Noi trebuie să asigurăm condiții optime de călătorie pentru toți pasagerii, așa este și politica companiei. În urmă cu 20 de ani, lumea se plângea că nu era aer condiționat, acum unii se plâng că este prea rece, nu mai înțeleg. Mai sunt unii care deschid și geamurile, chiar dacă este răcirea pornită”, a mai spus un șofer de autobuz de pe traseul 43.

Vatmanii îndură canicula

Spre deosebire de colegii lor șoferi, vatmanii care lucrează pe tramvaie vechi nu beneficiază de sisteme de răcire. Astfel, trebuie să stea la manșa vagonului timp de 8 ore, la temperaturi de peste 40 de grade. Aceeași problemă o au și călătorii care trebuie să suporte căldura infernală din modelele GT4. Din păcate, tramvaiele PESA și Bozankaya sunt mult prea puține pentru municipiul Iași.

Șoferii de autobuz își continuă cursele fără să țină cont de părerile călătorilor care cred că ar trebui să fie închis sistemul de climatizare.

Comentarii
  • Astia care cer sa se inchida AC-ul vara, cer si sa se inchida caldura, iarna? Ca asa ar fi normal 🙂

  • Te urci in autobuz ceri la sofer sa inchida aerul conditionat. Te urci intr-un tramvai vechi ai cere sa dea drumul la aerul conditionat doar ca la tramvaiele vechi doar doamne doamne il asigura

  • Ăștia sunt pensionarii care merg gratis și se pun peste tine ca sa le cedezi locul.

  • La un moment dat toti ajungem la varsta a 3 ea.. insa in momentul de fata eu, personal, pe comunistii actuali nu pot sa-i inteleg.nu vor sa mearga inainte cu lumea.

  • 🥺😢😭 Boala legionarilor la pensionari ! De la AERUL CONDIȚIONAT poți să rămâi cu sechele ! OMG ! Opriți genocidul bătrânilor !

    Șoferii in general NU ar mai trebui să folosească aerul condiționat. De ce? Acele aparate (a.c.)din autobuze/masini sunt pline de bacterii, fungi periculoși
    ( bube,mucegaiuri și noroi)…și poți face boala legionarului. Nu e o glumă!

    Dragi pensionari ieșeni; vă rugăm să faceți o formă de protest, un fel de grevă și să cereți oprirea definitivă a aerului condiționat din mijloacele de transport in comun, pe timpul verii.
    Si, ca cererea voastră sa fie luată in seamă, VĂ RUGĂM CA IN INTERVUL 7:00 a.m și 22:00, timp de 300 zile … toți pensionarii din Iași să nu circule cu mijloacele in comun( tram,troleu sau autobuz) și să stea in case, la tv mai exact…mai croșetați, mai o bârfă cu vecina,etc. 🙃
    Noi, tineretul și oamenii muncii …susținem acest PROTEST 🤭🥰

  • Mai exista o categorie speciala de cocalari prosti care cu toate ca ac-ul merge, in momentul in care se urca in autobuz tine mortis sa deschida geamurile. In aceasta categorie intra in special cei tineri

  • Prea multe facilități și gratuități din partea statului român.Nu am înțeles nici până acum politica primăriei de a da gratuitățile astea . În alte țări se acordă reduceri,sau un număr de călătorii nicidecum gratuități… Iar în general pe român nu-l mai mulțumești ci nimic…

  • Anonim gerontofob

    Pe batrani ii poarta duhurile prin oras, uneori inutil, la ore critice: cand elevii intra/ ies de la ore, salariatii la/ de la serviciu etc. Dupa ce ca aglomereaza, mai au si atitudine de instanta morala: li se cuvin locurile, apostrofeaza copiii cu ghoozdanele grele in spate, se misca in slow-motion etc., de parca ar fi proprietarii CTP. Fara generalizare.

  • 🍄SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIMAR: “LĂSAȚI OAMENII MUNCII SĂ CIRCULE ÎN PACE CU CTP IAȘI ”

    Vrem ca toti pensionarii din Iași să aibe gratuitate doar in afara orelor de vârf! …pensionarii noștri dragi pot circula GRATIS cu CTP-ul doar intre orele 9:00 a.m.- 15:00 p.m
    Bonus :gratis și după ora 18:00
    Vă multumim anticipat!

    Semnează: o mână de elevi,studenți și oameni ai muncii care-și plătesc biletele/ abonamentele dar care sunt nevoiți să
    circule-n picioare pt că…pensionari și pensionare care fac ” travel vlog” exact cand mergem sau venim de la muncă 🤭

  • Sa lamurim ,temperatura dintr-o incapere sau mijloc de transport pentru a nu crea probleme medicale trebuie sa fie cu o diferenta cuprinsa intre 7-10 maxim grade diferenta :35 g afara23 -25-27 intro incapere ,diferentele duc la soc termic si chiar deces !!! si daca intri dela 35 la 19 -20 poti muri ,instant ,mai gasesc in FARMACII CA asa le cer patronii,crima curata !!! ASADAR OAMENII AU DREPTATE !!!

  • Adeptii aerul conditionat-hastagisti fara noima si cocalarii mutati din tarla sa se abtina ,aerul conditionat este boala curata folosit aiurea !! soc termic la diferente mari de temperatura si cand intri din exterior in interior daca diferenta este peste 17-20 g si la parasirea unei locatii cu 19-20 grade la 30-35 afara ,iesire brusca !! risc de moarte instanta sau stop cardiac !!!

  • Sa lamurim ,temperatura dintr-o incapere sau mijloc de transport pentru a nu crea probleme medicale trebuie sa fie cu o diferenta cuprinsa intre 7-10 maxim grade diferenta :35 g afara23 -25-27 intro incapere ,diferentele duc la soc termic si chiar deces !!! si daca intri dela 35 la 19 -20 poti muri ,instant ,mai gasesc in FARMACII CA asa le cer patronii,crima curata !!! ASADAR OAMENII AU DREPTATE !!!

  • Fara pensionari in mijloacele CTP la orele de vârf.
    Stimati pensionari, vă rog sa mergeti la biserica din cartier,…in orele de varf sau uitați-vă pe trinitas tv !

  • Subscriu Oana, dar cum sa stea linistiti daca au numai gratuitati ??
    Iar cu biserica , se duc doar pentru pomana pentru ca ,in rest mint , sunt rai si doresc raul aproapelui !

  • Moama!! Numai medici cu 8 clase pe aici. Hai , terminati liceul si mai vb.

  • omu vesnic nemultumit. daca dai, de ce dai, daca nu dai, de ce nu dai

  • Vrem orar diferit pt pensionari sau măcar limitați călatoriile.
    Exact dimineața dai de ei in ctp sau cand te intorci de la muncă…și sunt al dracului de agresivi!, parcă bunicii noștrii erau mai de treabă
    ( aveau educație interbelică)…ăștia născuți după 1955…văleu !, Sunt plini de ură sovietică

  • Stefan Buzea Iasi

    Eu de exemple am probleme respiratorii astm și nu am voie s-a racesc!De cite ori m-a in autobuzele Izuzi este un aer condiționat foarte rece se dat l-a maxim de ce nu știu eu știu c-a AC se poate da mai încet dar șoferii nu știu ce înseamnă să ai probleme respiratorii!Trebuie dar AC mai la un volum mai mic eu nu cred c-a nu se poate da!🫡🫡🫡🫡

  • EU AM SIDA SI NU AM VOIE SA RACESC

  • Toți pensionarii sa mai stea pe acasă la orele de vârf. Sau sa învețe sa facă ca mierla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`