Prima pagină » Actualitate » Șoferii care se urcă băuți sau drogați la volan, pedepsiți crunt
Șoferii care se urcă băuți sau drogați la volan, pedepsiți crunt

Șoferii care se urcă băuți sau drogați la volan, pedepsiți crunt

02 sept. 2023, 15:40,
BZI.ro, în Actualitate

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat sâmbătă, după ședința PSD, măsuri drastice pentru șoferii care se urcă drogați sau băuți la volan.

„Domnul Cazanciuc ne-a prezentat modificările legislative în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului de droguri și este o prioritate legislativă. Vom veni cu această propunere în primele două săptămânii ale acestei legislaturi a Parlamentului. Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de poliție într-o astfel de situație”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu vrea o nouă lege a pensiilor

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, că este nevoie de o nouă a lege a pensiilor.

„Mi-aş dori o nouă lege a pensiilor care să intre în vigoare cu data de 1 ianuarie. Şi cei de la Comisie (Comisia Europeană – n.r.) şi noi ştim că sunt foarte multe inechităţi în noua lege a pensiilor. În continuare avem pensii de 1.500 de lei, dar şi pensii de 30-40.000 de lei. Trebuie să intervenim, avem această obligaţie ca şi stat, ca să închidem cât mai mult din acest decalaj major”, a declarat Ciolacu la finalul unei şedinţe a conducerii PSD.

„Niciun stat european nu are prevăzut un procent în ceea ce privește pensiile. Vrem să ne încadrăm în tendința europeană din punct de vedere al creșterii pensiilor. Trebuie să fim responsabili și după ce noi nu o să mai fim în politică. Este incorect ca România să aibă acel procent de 9.4%.Anul acesta se va încheia procedura de digitalizare a pensiilor”, a mai spus premierul pe acest subiect.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a anunțat sâmbătă, după ședința conducerii PSD, măsuri care vizează domeniul jocurilor de noroc.

„Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a spus Ciolacu.

În România, funcționează peste 11.000 de agenții de pariuri sportive și 73.000 de aparate mecanice, cunoscute sub numele de „păcănele”. În România, dependența de jocuri de noroc duce la adevărate tragedii. Statistic, 40 la sută dintre dependenți au, la un moment dat, o tentativă de sinucidere.

Totodată, premierul Marcel Ciolacu anunțat sâmbătă că nivelul TVA pentru alimente şi medicamente nu va creşte peste valoarea de 9%.

„La produsele alimentare şi medicamente nu va creşte TVA mai mult de 9%. Este corect acest lucru şi o scumpire în zona de alimente şi medicamente ar duce la o scădere a nivelului de trai al românilor, cât şi la o creştere a inflaţiei”, a spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *