Prima pagină » Local » Șoferii au fost sancționați în trafic. Polițiștii au desfășurat controale în mai multe zone din județ
Șoferii au fost sancționați în trafic. Polițiștii au desfășurat controale în mai multe zone din județ

Șoferii au fost sancționați în trafic. Polițiștii au desfășurat controale în mai multe zone din județ

14 oct. 2023, 02:00,
Dragos Savin în Local

Polițiștii ieșeni au desfășurat mai multe acțiuni de control în județul Iași. Oamenii legii au împărțit amenzi usturătoare șoferilor prinși pe picior greșit. Unii dintre aceștia s-au ales cu dosare penale pentru diferite infracțiuni pe care le-au comis

Poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 85 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 25 de infracţiuni. Astfel, oamenii legii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 87 de evenimente, dintre care 81 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 447 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 144.005 lei și au fost constatate 27 de infracțiuni. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene. Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 38 de permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Un bărbat a fost prins beat la volan

Zilele trecute, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control un auto condus de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, în municipiul Iași. Întrucât șoferul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Cert este că au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 158 de evenimente, dintre care 150 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 306 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 160.360 de lei, și au fost constatate 34 de infracțiuni. Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 23 de permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare. Polițiștii au desfășurat controale în mai multe zone din județ, iar aceste controale vor continua și în următoarea perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`