Prima pagină » Local » Șofer ieșean, prins beat la volan! Bărbatul a consumat doi litri de vin alb la o petrecere

Șofer ieșean, prins beat la volan! Bărbatul a consumat doi litri de vin alb la o petrecere

15 nov. 2022, 02:00, 1 ,
Andreea Timofte în Local

Un ieșean din satul Tungujei, comuna Țibănești, județul Iași, s-a ales cu o condamnare la închisoare după ce s-a urcat la volanul mașinii sale, fiind sub influența alcoolului. Înainte de a conduce, șoferul a consumat aproximativ doi litri de vin alb la o petrecere. În momentul în care l-au tras pe dreapta pe individ, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție se aflau în timpul efectuării serviciului de patrulare în localitate

Oamenii legii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale autospecialei, ocazie cu care șoferul autoturismului a virat dreapta, refuzând să se conformeze. Într-un final a oprit pe partea dreaptă a carosabilului. Mai mult, bărbatul a refuzat inițial să-i fie prelevate probe de sânge.

Șofer ieșean, prins beat la volan

Un șofer ieșean a fost condamnat de magistrații ieșeni la 1 an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, dar și pentru refuz de prelevare a mostrelor biologice.

Bărbatul s-au urcat beat la volan, deși consumase cu puțin timp înainte aproximativ doi litri de vin alb la o petrecere. După ce a condus aproape 1 kilometru, individul a dat nas în nas cu polițiștii, evitând în primă fază să tragă pe dreapta.

„În seara zilei de 26.08.2021, la o petrecere a consumat cantitatea de 1-2 litri de vin alb, iar ulterior s-a urcat la volanul autoturismului personal, marca Opel Zafira, a condus aproximativ 1 kilometru pe DJ 246, strada Morii și strada Eternității din Tungujei, comuna Țibănești.

Polițiștii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale autospecialei, ocazie cu care conducătorul autoturismului a virat dreapta pe str. Eternității, refuzând să se conformeze semnalelor de oprire, iar ulterior a oprit pe partea dreaptă a carosabilului. Rezultând din buletinul de analiză toxicologică, emis de I.M.L Iași, inculpatul avea o îmbibație alcoolică de 2,90 g/l alcool pur în sânge, la prima probă – ora 19:05 – și de 2,75 g/l alcool pur în sânge, la a doua probă – ora 20:05.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală din 03.09.2021, avea o alcoolemie teoretică de 3,10 g/l – ora 17:40, fiind realizată infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, precizau anchetatorii.

Un alt bărbat a fost arestat preventiv din cauza băuturii

Recent, reporterii BZI au prezentat un caz similar. Un bărbat din județul Iași, în vârstă de 48 de ani, a fost arestat și este cercetat după ce a urcat beat la volanul unui autoturism. Acesta a fost prins în comuna Dumești de către oamenii legii. Aşadar, agenții din cadrul Secției VIII Poliție Rurală Lețcani au prins un bărbat, în vârstă de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Dumești, aflându-se sub influența alcoolului. Având suspiciuni cu privire la starea bărbatului, polițiștii l-au testat cu un alcooltest, rezultând o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În vederea stabilirii alcoolemiei exacte, șoferul prins beat la volan a fost condus de către polițiști la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

Comentarii
  • Nu trebuia sa sufle. Zicea ca-i sufleur, ca are oroare din pricina meseriei si-l lasau in pace. Daca esti pe servici, te lasa… N-a avut destula inspiratie.In rest?Cascadoriile? Au fost efectuate ca la carte! Cascadorul Hopper e pantaloni scurti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`