Prima pagină » Local » Șofer din Prisăcani, prins la volan de oamenii legii, deși avea permisul de conducere suspendat! Ce au decis magistrații

Șofer din Prisăcani, prins la volan de oamenii legii, deși avea permisul de conducere suspendat! Ce au decis magistrații

16 nov. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Local

Un prisăcănean a fost condamnat de magistrații ieșeni la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Individul s-a urcat la volanul mașinii sale, deși avea permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de trei luni din cauza depășirii vitezei în localitate. Oamenii legii l-au oprit în trafic, în timp ce acesta vorbea la telefonul mobil, fără a utiliza dispozitivul de tip hands-free

Șoferul și-a recunoscut ulterior faptele, fără a avea obiecțiuni. În plus, pe parcursul termenului de supraveghere va presta muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Consiliului Local Tomeşti sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Iaşi şi Protecţia Copilului.

Prins la volan fără permis de conducere

Un șofer din comuna Prisăcani, județul Iași, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de judecătorii ieșeni.

Individul a condus o mașină marca Toyota prin Moreni, deși cu ceva timp în urmă îi fusese suspendat permisul pe o perioadă de trei luni.

„La data de 31.10.2015, ora 10:05, inculpatul a condus autoturismul marca Toyota pe strada Moreni din Prisăcani, județul Iași, în timp ce vorbea la telefonul mobil, fără a utiliza dispozitivul de tip hands-free. Echipajul de poliţie care a procedat la oprirea acestuia în trafic l-a identificat în baza cărţii de identitate şi a constatat că nu avea asupra sa permisul de conducere, fiindu-i suspendat. Pentru săvârşirea contravenţiilor, inculpatul a fost sancţionat prin procesul-verbal din 31.10.2015. La momentul constatării contravenţiei, inculpatul a semnat procesul-verbal, fără a avea obiecţiuni, precizând că recunoaşte faptele”, precizau anchetatorii.

Dosar penal pentru un șofer ieșean

Recent, polițiștii ieșeni au oprit pentru control un șofer din satul Scobinți și au descoperit că nu posedă permis de conducere. Tânărul conducea un autoturism marca Mitsubishi. Acum, magistrații l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare, un dosar penal fiind întocmit.

În martie, anul trecut, tânărul din satul Scobinți a fost prins la volan fără a avea acest drept.

„Inculpatul a condus autoturismul marca Mitsubishi pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

Îl condamnă la o pedeapsă de 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În baza art. 83, C. pen., dispune amânarea aplicării pedepsei stabilite prin prezenta sentință penală în sarcina inculpatului pe durata unei perioade de 2 ani, ce constituie termen de supraveghere pentru inculpat”, menționau anchetatorii.

În ultimul timp, mai mulți conducători auto din județul Iași, care au condus fără permis de conducere au fost sancționați de polițiști. Aceștia sunt suspectați de comiterea unei infracțiuni prevăzute de legislația rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *