Prima pagină » Local » Șofer acuzat de refuz de recoltare de probe biologice, lăsat să plece acasă
Șofer acuzat de refuz de recoltare de probe biologice, lăsat să plece acasă

Șofer acuzat de refuz de recoltare de probe biologice, lăsat să plece acasă

30 apr. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătorii ieșeni au respins propunerea de arestare formulată pe numele unui șofer din localitatea Țibănești. Acesta fusese reținut de anchetatori în urmă cu câteva zile

Un șofer care este cercetat pentru că ar fi refuzat recoltarea de probe biologice de sânge a fost lăsat să plece acasă de către judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Mihăiță Soroceanu. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Conducătorul auto, arestat la domiciliu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au menționat că, în urmă cu câteva zile, un echipaj de Poliție l-a tras pe dreapta pe șofer, Mihăiță Soroceanu, care se afla la volanul unui autoturism.
Oamenii legii au constatat că acesta mirosea a alcool, astfel că au vrut să îl testeze alcoolscopic. Numai că, susțin anchetatorii, șoferul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
La scurt timp, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, iar, ulterior, acesta a fost dus în fața judecătorilor ieșeni, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Totuși, magistrații Judecătoriei Iași au considerat că nu se impune luarea acestei măsuri preventive. În schimb, instanța a luat o altă măsură în cazul lui Soroceanu.

„Instanța dispune punerea în libertate a inculpatului Soroceanu Mihăiță. Dispune luarea față de inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile. Îi impune inculpatului ca, pe durata măsurii arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul în care locuiește, fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți sau a procurorului”, au afirmat magistrații cu privire la șoferul din localitatea ieșeană Țibănești.

De remarcat este faptul că, în ultimele luni, tot mai mulți ieșeni au ajuns în spatele gratiilor, fiind acuzați de comiterea unor infracțiuni la regimul rutier, în special pentru consumul de alcool înainte de a urca la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`