Prima pagină » Actualitate » Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi abuzat sexual studente. Cum a reacționat SNSPA
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi abuzat sexual studente. Cum a reacționat SNSPA

Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi abuzat sexual studente. Cum a reacționat SNSPA

29 iul. 2024, 12:50,
în Actualitate

Sociologul Alfred Bulai, de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), este acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe studente.

Într-un articol de investigație, mai multe studente l-au acuzat pe celebrul sociolog de hărțuire sexuală. Ele susțin că profesorul le-ar fi cerut în mod repetat să se dezbrace în timpul orelor sau al unor întâlniri private. O studentă a relatat chiar că profesorul ar fi încercat să o atingă în mod nepotrivit.

Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe studente

Totul s-ar fi întâmplat acum zece ani, când Alfred Bulai era decan al Facultății de Științe Politice. Din cauza traumei suferite, tânăra a avut atacuri de panică și, în final, a fost diagnosticată cu tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

Timp de mai bine de patru luni, ziarista a vorbit cu 18 martori și victime, reconstituind perioada 1995-2024 din cariera lui Alfred Bulai, care este șeful Departamentului de Sociologie de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București.

Bulai a ocupat funcția de secretar de stat, a fost membru în Consiliul de Administrație al TVR și este cunoscut și ca analist politic la televiziune. Fetele au afirmat că profesorul de la SNSPA le-ar fi spus: „Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”, căutând studente „sexicioase”, conform propriilor mărturii ale victimelor. Ele l-au înregistrat audio. Snoop a realizat un film de peste 20 de minute care include aceste înregistrări, declarațiile video ale fetelor și reacția lui Bulai.

Cum a reacționat SNSPA

Conducerea SNSPA a declarat că „a luat la cunoștință cu mare îngrijorare acuzațiile de hărțuire sexuală și comportament abuziv aduse prof. univ. dr. Alfred Bulai, prezentate într-o recentă investigație jurnalistică”, conform unui comunicat de presă.

„SNSPA are o toleranță zero pentru orice formă de hărțuire, discriminare sau abuz. Considerăm că un astfel de comportament este inacceptabil și dăunător mediului academic, punând în pericol siguranța și bunăstarea studenților noștri”, transmite conducerea SNSPA.

Rectorul SNSPA a sesizat Comisia de Etică a SNSPA pentru o „analiză urgentă și detaliată a situației”.

„Imediat după apariția acuzațiilor în presă, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după consultarea cu președintele Senatului SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, și cu decanul Facultății de Științe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, s-a autosesizat și a solicitat Comisiei de Etică a SNSPA o analiză urgentă și detaliată a situației. Comisia va strânge toate probele necesare și va audia toate părțile implicate pentru a stabili faptele și va aplica sancțiunile corespunzătoare, dacă se impun”, conform comunicatului de presă.

Totodată, rectorul Pricopie i-a cerut decanului Cristian Pîrvulescu să convoace în regim de urgență, Consiliul Facultății de Științe Politice pentru a analiza situația.

„Rectorul SNSPA a cerut retragerea profesorului Alfred Bulai din poziția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea participării la activitățile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situației sesizate”, transmite instituția.

Reamintim faptul că, în urma unei anchete jurnalistice, sociologul Alfred Bulai, de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), este acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe studente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *