Prima pagină » Local » Societate din Iași, amendată aiurea! Firma a câștigat definitiv procesul cu Primăria, iscat de la depozitarea unor deșeuri (Exclusiv)
Societate din Iași, amendată aiurea! Firma a câștigat definitiv procesul cu Primăria, iscat de la depozitarea unor deșeuri (Exclusiv)

Societate din Iași, amendată aiurea! Firma a câștigat definitiv procesul cu Primăria, iscat de la depozitarea unor deșeuri (Exclusiv)

08 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Primăria, prin Biroul de Reglementare Transporturi Urbane, a pierdut procesul care i-a fost intentat de o societate din Iași care fusese amendată aiurea. Așadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au emis ieri sentința definitivă. Amintim că, inițial, a fost admisă plângerea contravențională formulată de SC Viviene SRL, iar magistrații au anulat procesul-verbal de contravenție din 8 aprilie 2021

O societate din Iași a fost amendată aiurea. În urma sancțiunii, firma a câștigat definitiv procesul cu Primăria. Municipalitatea, prin Biroul de Reglementare Transporturi Urbane, a pierdut procesul care i-a fost intentat de o societate din Iași ce fusese amendată aiurea.

Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au emis ieri sentința definitivă.

”Instanța respinge apelul formulat de Municipiul Iaşi-Direcţia Tehnică şi Servicii Comunitare-Biroul de Reglementare Transporturi Urbane împotriva sentinţei civile din 11 noiembrie 2021 pronunţată de Judecătoria Iaşi, sentinţă pe care o păstrează. Definitivă”, au spus judecătorii.

Amintim că, inițial, a fost admisă plângerea contravențională formulată de SC Viviene SRL, iar magistrații au anulat procesul-verbal de contravenție din 8 aprilie 2021.

Reprezentanții firmei au demonstrat că societatea din Iași a fost amendată aiurea

Dosarul dintre compania Viviene SRL și Unitatea Administrativ-Teritorială Iași-Direcția Tehnică și Servicii Comunitare-Birou Reglementare Transporturi Urbane a început pe 13 mai 2021.
Așadar, prin cererea adresată instanței de judecată, Daniel Sava Avătăjiței, reprezentantul SC Viviene SRL Iași, le-a cerut magistraților să dispună anularea procesului-verbal din 8 aprilie 2021. Reclamantul a susținut în plângerea depusă la instanță că sancțiunea primită este nelegală. Aceștia au subliniat că au fost sancționați cu suma de 2.500 de lei pe motiv că ar fi depozitat în mod necorespunzător gunoaie rezultate de la construcții (moloz–n.r.).

Amendă de 2.500 de lei, anulată de judecători

Mai mult, Daniel Sava Avătăjiței a subliniat că inspectorul care ar fi dat sancțiunea, respectiv Gabriel Ghergheșanu, nu ar fi luat în calcul că societatea avea un contract încheiat cu SC Salubris SA.

”Am renovat un spațiu și am încheiat un contract cu Salubris SA pentru a prelua gunoiul rezultat în urma acțiunii. În acea dimineață, muncitorii au scos sacii cu moloz, urmând să ajungă un container de la Salubris în care să fie încărcați. Inspectorul Gabriel Ghergheșanu a venit atunci cu 2 polițiști locali. Le-am arătat că am contract cu Salubris pentru a prelua sacii respectivi, iar cei de la Poliția Locală au înțeles. Ghergheșanu a mers și a amendat firma Viviene SRL, chiar dacă la acel spațiu era vorba despre o altă societate comercială”, a afirmat recent Daniel Sava Avătăjiței.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat o altă situație în care s-a regăsit fostul inspector Gabriel Ghergheșanu. De altfel, ieri, reporterii cotidianului BZI au încercat să îl contacteze telefonic pe Ghergheșanu, dar fără succes. Astfel, societatea din Iași care a fost amendată aiurea a câștigat definitiv procesul cu Primăria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *