Prima pagină » Actualitate » Social democrații ironici la adresa lui Florin Cîțu, după ce președintele PNL nu i-a contactat pentru negocieri: „Noi nu-l sunăm. Nu mai avem minute pe telefon”
Social democrații ironici la adresa lui Florin Cîțu, după ce președintele PNL nu i-a contactat pentru negocieri: „Noi nu-l sunăm. Nu mai avem minute pe telefon”

Social democrații ironici la adresa lui Florin Cîțu, după ce președintele PNL nu i-a contactat pentru negocieri: „Noi nu-l sunăm. Nu mai avem minute pe telefon”

03 nov. 2021, 17:00,
BZI.ro, în Actualitate

Social-democrații au declarat, miercuri, 3 noiembrie 2021, faptul că liberalii încă nu i-au contactat în vederea stabilirii unei ore și a locului unde ar trebui purtate negocierile privind formarea Guvernului.

Aceștia au declarat faptul că nu îi vor contacta pe membrii PNL și că dacă doresc să vorbească cu ei, Florin Cîțu are numărul de telefon al lui Marcel Ciolacu.

PSD face remarci ironice la adresa lui Florin Cîțu

În contextul în care PNL a avut discuții cu USR, urmând ca liberalii să se întâlnească pentru negocieri în vederea deciziei unei alianțe, social democrații au anunțat faptul că șeful liberalilor, Florin Cîțu încă nu le-a trasmis acestora ora și locul în vederea negocierilor. Aceștia au declarat ironic că nu sunt interesați să-l contacteze.

„Cîțu nu ne-a sunat. Ce rost mai au discuțiile dacă s-au înțeles cu USR? Noi nu-l sunăm (pe Florin Cîțu). Nu mai avem minute pe telefon. Dacă vrea să vorbim, are telefonul lui Ciolacu”, a spus un lider central PSD pentru Știripesurse.

Marcel Ciolacu i-a spus lui Florin Cîțu că are agenda încărcată

După ce încercările de a forma un Guvern minoritar a eșuat, PNL a decis, în şedinţa Biroului Permanent Naţional de marţi seară, 2 noiembrie 2021,  flexibilizarea mandatului de negociere, astfel încât partidul să înceapă negocierile atât cu cei de la PSD cât şi cu cei de la USR.

În urma deciziei de flexibilizare a mandatului de negociere, liderul PNL ,Florin  Cîţu i-a sunat atât pe Dacian Cioloş cât şi pe Marcel Ciolacu. Scopul contactării este acela de a demara discuţiile pentru formarea majorităţii în Parlament. Cu toate astea, Marcel Ciolacu i-a transmis preşedintelui PNL, Florin Cîțu că are agenda încărcată miercuri dar că va reveni el cu un telefon pentru a stabili detaliile întâlnirii.

Marcel Ciolacu merge la negocierile PNL cu variantă proprie de premier

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a afirmat faptul că, în urma discuției pe care a avut o cu șeful PNL, Florin Cîțu, s-a stabilit că mâine, 4 noiembrie 2021, vor exista negocieri cu liberalii. Acesta a anunțat faptul că va merge cu o propunere de premier din Partidul Social Democrat.

De asemenea, acesta a mai adăugat faptul că nu este sigur dacă propunerea de prim-ministru va fi pe numele lui, această decizie fiind luată doar în urma unei ședințe pe care o va avea cu membrii PSD.

„Am avut o discuție cu domnul Florin Cîțu că mâine ne vom vedea. Am anunțat că PSD va merge la consultări cu o propunere de premier. Nu s-a discutat, încă (n.r. dacă va fi el propunerea PSD de premier). Lăsați-mă să vorbesc cu colegii.”, a declarat Marcel Ciolacu, care a precizat că nu s-a văzut cu omologul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *