Prima pagină » Local » SOCANT! Un clan interlop din Iasi terorizeaza familia unei fetite violate – FOTO, VIDEO

SOCANT! Un clan interlop din Iasi terorizeaza familia unei fetite violate – FOTO, VIDEO

13 mart. 2013, 20:17,
Ana Oleinic, în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:351742;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Trei echipaje de politie patruleaza, in permanenta, pe langa casa lui Ford, varul interlopului Cosmos Tanase, dar si a familiei care il acuza de act sexual cu un minor @ Cele doua familii si-au declarat razboi, dar, totodata, au negociat retragerea plangerii @ Marti noapte, rude de-ale interlopului, din Galati si Braila, au ajuns in Iasi

Forfota mare, in noaptea de marti spre miercuri, pe strada Fulger din Tatarasi. Rudele lui Ford, varul interlopului Cosmos Tanase, acuzat ca ar fi intretinut relatii sexuale cu o minora in varsta de 14 ani, de peste 20 de ori in ultimele doua luni, au chemat ajutoare din Galati si Braila. Anterior, amenintasera rudele fetei ca ii va omori in bataie in cazul in care nu isi retrag plangerea depusa la politie.

„Ford e dispus sa accepte judecata tiganeasca. El a plecat pana la Braila si si-a adus mai multe rude si prieteni de acolo si din Galati, iar cealalta familie cu care este in razboi, a fetei, a adus oameni din Raducaneni si Botosani. Au negociat toata noaptea. Ori o sa o dea la pace, ori o sa se linseze”, a spus un apropiat de-al famililor. Vestea ca mai multi indivizi certati cu legea au sosit in Iasi, pentru a „media” scandalul dintre cele doua familii, a ajuns si la urechile politistilor, care au trimis in zona mai multe echipaje. „Barbatul reclamat a fost audiat, s-a discutat cu procurorul, urmeaza ca dupa strangerea probelor sa fie luate masurile legale care se impun. Pentru a preveni eventuale conflicte intre cele doua familii, am luat masura de a monitoriza zona prin patrulare permanenta in zona. Ambele familii au fost consiliate, s-a stat de vorba cu ele si li s-a pus in vedere sa nu intre in conflict una cu alta si sa astepte masurile luate de catre organele de politie. Patrulele de politie vor fi tinute in zona respectiva atat timp cat este necesar”, a declarat chestorul de politie Ioan Scripniciuc, seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Trei echipaje de politie au patrulat in zona, timp in care din ce in ce mai multe masini soseau in fata celor doua case, situate la cativa metri distanta. La un moment dat, patru persoane, doua femei si doi barbati au bagat pe ascuns in locuinta minorei patru bate de lemn, inalte pe aproape doi metri. La scurt, dupa aproximativ 10 minute, unul din echipajele de politie, care patrulau in zona, a parcat la intersectia dintre cele doua case, astfel ca familiile nu au mai putut misca un deget. „Nu ne-ar mira ca plangerea sa se retraga, tinand cont ca nu s-au mai certat. Nu si-au chemat degeaba oamenii din alte localitati”, a mai spus unul dintre vecinii celor doua familii.

Scandal cu sabii si cutite

Familia copilei abuzate sexual sustinea, insa, marti, in discutia cu reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, ca nu isi vor retrage in ruptul capului plangerea depusa la sectia IV de politie. „Sotia lui a venit la noi si ne-a propus sa facem judecata tiganeasca, dar am refuzat, noi vrem ca politia sa se ocupe de caz, sa faca dreptate”, a spus, marti, Mariana Barcau, mama copilei. Aceasta a povestit ca vecinul lor, Ford, le-a abuzat sexual fata, sub amenintarea cutitului. „A spus ca vecinul nostru, Ford, o lua, o ameninta ca ii taie limba si ii tinea cutitul la gat. O ameninta si cu familia lui si cu faptul ca detine pistoale. S-a laudat ca s-a mai culcat si cu o fetita de 12 ani”, a povestit mama minorei. Dupa ce au depus plangere la politie, rudele fetei au mers acasa la vecinul lor, dar au fost intampinati de rudele acestora, cu sabii si cutite. La fata locului era deja o patrula de politie, care a chemat intariri de la jandarmerie. Zece persoane au fost ridicate si duse la audieri, iar vinovatilor li s-a deschis dosar penal de ultraj contra bunelor moravuri. In ceea ce il priveste pe barbatul de 34 de ani, acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu fata de 14 ani, acesta este cercetat sub aspectul savarsirii de act sexual cu un minor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
19 iulie 2024
19 iulie 2024