Prima pagină » Sanatate » Sfatul medicului » Socant! Si berea contine glutamat
Socant! Si berea contine glutamat

Socant! Si berea contine glutamat

06 apr. 2017, 14:55,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:72579;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Iata ce explica doctorul Cristian Margarit pe blogul sau:

Probabil ca berea are si beneficii, dar are cine sa vi le prezinte, sunt mult discutate in diverse advertoriale.

Si eu mai beau cate o bere, din cand in cand, mai ales vara. Dar daca se poate, fara alcool. In anumite clasificari este chiar considerata aliment, pentru ca da, este oricum mai hranitoare decat celelalte bauturi alcoolice.

Berea te ajuta daca ai probleme cu somnul

Dar hai sa vedem de ce bera contine de fapt 4 droguri.

Alcoolul
Nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu beneficii mai mult teoretice, poate sa duca rapid la dependenta si diverse probleme de sanatate, inclusiv cancer. Sigur, conteaza si cantitatea, in bere fiind intr-o concentratie relativ mica. Predispozitia genetica pentru alcoolism este si ea un factor important.

„Zaharul”
Ma refer aici la carbohidratii simpli (glucoza) care provin din malt, pe langa maltoza (digerata si ea tot in glucoza). Pot sa dea un raspuns insulinic si contribuie la totalul caloriilor. Raspunsul insulinic este legat si de starea de placere si deci, dependenta poate fi considerata un efect indirect. Hipoglicemia care urmeaza poate sa „ceara” mancare suplimentara.

Glutamatul
Maltul contine o cantitate oarecare de glutamat (da, ca in „monoglutamatul de sodiu”), care modifica si el chimia cerebrala si poate sa dea dependenta. Asta daca nu suntem deja dependenti, avand in vedere ca il gasim in foarte multe alimente.

Glutamatul – aditivul extrem de periculos care scurteaza viata si da dependenta

Hameiul
Planta medicinala cu beneficii reale (in special pentru relaxare si ca antiinflamator), este si el, pana la urma, un drog. Are si efect pro-estrogenic, fiind inclus in bere abia de cateva sute de ani, de catre calugarii dornici sa isi inhibe „poftele trupesti”.

Deci iata ca cei care promoveaza berea s-au concentrat pe subiecte total inerte si sterile (ex. aportul de siliciu), in loc sa profite de stiinta aflata in spatele acestei bauturi stravechi. Si totusi, berea fiind o bautura a veseliei, acest articol trebuie luat tot intr-o nota vesela. Ca doar o bere nu a omorat pe nimeni.

Dar daca vrem o bautura fermentata, din cereale, in loc de bere, ar fi poate mai bine sa ne indreptam atentia catre bors, obtinut prin fermentatie lactica, din materii prime asemanatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *