Prima pagină » Local » Șocant! Declarații făcute de Ministrul Sănătății în ancheta de la Spitalul Floreasca: „Pacienta nu era alergică la iod” – LIVE TEXT, VIDEO
Șocant! Declarații făcute de Ministrul Sănătății în ancheta de la Spitalul Floreasca: „Pacienta nu era alergică la iod” - LIVE TEXT, VIDEO

Șocant! Declarații făcute de Ministrul Sănătății în ancheta de la Spitalul Floreasca: „Pacienta nu era alergică la iod” – LIVE TEXT, VIDEO

07 ian. 2020, 07:49,
în Local

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, prezintă marţi, într-o declaraţie de presă, concluziile verificărilor făcute de Corpul de Control al ministerului la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, în cazul femeii arse în timpul unei intervenţii chirurgicale.

LIVE TEXT

„În acest context de risc, se foloseste bisturiu electric și astfel se ajunge la astfel de evenimente grave.

Niciunul dintre medicii primari din blocul operator nu era de gardă. După cum bine știți rezidenții trebuie să fie sub stricta supraveghere a unui medic primar, ceea ce nu s-a întâmplat în acest caz.

Alergia la Iod a fost diagnosticată greșit, ci pacienta a fost alergică la Furazolidon, nefiind făcut un test, astfel generalizându-se.

Medicul a fost demis din funcția de chirurg, iar noi l-am demis din Ministerul Sănătății.

Pacienta a fost operată de echipa profesorului și este vorba de un caz grav. Pacienta înregistrând o sângerare secundară. Doresc să evidențiez că regulile clare nu au fost respectate și echipa nu a intervenit. De ce nu a operat echipa de gardă?

M-a șocat întregul eveniment și erorile au condus la pierderea unei paciente. Este obligatorie acest check list în toate unitățile medicale. Este o chestie standard ce trebuie întocmită. Echipa a intervenit prompt în cazul situației create, dar din păcate s-a soldat cu un deces.

În momentul evenimentului se aflau în sală medicul rezident anul V, medicul rezident anul I, medicul specialist venit ulterior și două asistente ale blocului operator

Alcoolul nu este strict interzis în intervențiile de acest timp, ci folosirea a maximum 50 ml, nu prin turnare. Produsul se folosește doar pentru dezinfectarea mâinilor chirurgilor.”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Constatările Corpului de Control al ministerului sunt prezentate după ce, cu o zi în urmă, medicul Mircea Beuran a fost demis din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, în urma anchetei administrative desfăşurate de Spitalul Floreasca în cazul femeii arse, care ulterior a decedat. Beuran este acuzat că a încălcat o treime din obligaţiile asumate prin contractul de administrare a secţiei. Concluzia este că incidentul a fost provocat de erori umane, comise de echipa operatorie. De asemenea, au fost aplicate amenzi de aproximativ 30.000 de lei spitalului şi întregii echipe operatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`