Prima pagină » Actualitate » Șocant! Ce amendă a primit un turist român în Grecia pentru depășirea limitei de viteză
Șocant! Ce amendă a primit un turist român în Grecia pentru depășirea limitei de viteză

Șocant! Ce amendă a primit un turist român în Grecia pentru depășirea limitei de viteză

07 iul. 2024, 21:20,
în Actualitate

În Grecia, depășirea limitei de viteză te costă scump. Un turist aflat în concediu în țara elenă a fost sancționat drastic.

Turistul plecat în Grecia și-a povestit experiența deloc plăcută în mediul online și a postat și o imagina cu procesul verbal de contravenție și amenda.

Valoarea amenzii, față de România, e infimă. Românul a depășit limita legală cu puțin peste 20 km/h și a fost amendat cu 20 de euro.

„Atenție la viteză legală. Noi am luat amendă la uimitoarea viteză: 111 km/ora pe autostradă. Am încasat 20 euro pentru 20 km peste viteza legală. Aparent era o secțiune de 90 km și imediat după, poliție cu pistol radar.Este prima dată în 11 ani de când venim în Grecia și am încasat amenda, stau imediat după ieșirea din vama Kulata. Polițiștii nu vorbesc deloc engleză”, a scris el.

Raportat la România, amenda, echivalentul a 100 de lei, este foarte mică. În țara noastră, pentru depășirea cu 21 km/h a limitei de viteză, românul ar fi primit o amendă de 580 de lei, adică aproape de șase ori mai mare decât cea pe care a primit-o în Grecia.

Sume mari la servicii în Grecia

Dacă amenzile nu sunt atât de mari în Grecia, ei bine, la capitolul servicii nu putem spune același lucru. Un restaurant grecesc de pe plajă a ajuns ținta criticilor aspre din nou după ce doi turişti au fost şocaţi când au primit o notă de plată de 811 euro pentru două băuturi.

O turistă plecată în Mykonos a scos din buzunar o sumă colosală de bani după ce a fost la DK Oyster, un restaurant extrem de cunoscut aflat pe plaja Platis Gialos. Într-o recenzie postată pe Tripadvisor în luna mai, o turistă, Lori E., a scris:

„Țeapă totală! Asigurați-vă că primiți chitanță înainte de a pleca și verificați-vă cardul de credit, pentru că taxează în plus”.

„Am comandat 2 băuturi pe care le-am văzut ulterior în meniu și costau 51 de euro fiecare. Și de parcă asta nu era deja absurd, când ne-am întors în State am constatat că, de fapt, am fost taxați cu 876 de dolari (811 euro). PENTRU 2 BĂUTURI!!!”, a spus Lori E. în recenzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024