Prima pagină » Local » Șoc pentru un taximetrist ieșean care și-a lăsat mașina în parcare! Bărbatul s-a trezit fără autoturism, dar a aflat că totul este legal! Acesta a apelat la judecători pentru a-și recupera vehiculul, dar fără succes! (Exclusiv)
Șoc pentru un taximetrist ieșean care și-a lăsat mașina în parcare! Bărbatul s-a trezit fără autoturism, dar a aflat că totul este legal! Acesta a apelat la judecători pentru a-și recupera vehiculul, dar fără succes! (Exclusiv)

Șoc pentru un taximetrist ieșean care și-a lăsat mașina în parcare! Bărbatul s-a trezit fără autoturism, dar a aflat că totul este legal! Acesta a apelat la judecători pentru a-și recupera vehiculul, dar fără succes! (Exclusiv)

02 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un bărbat din Iași, de profesie taximetrist, a decis să apeleze la magistrați pentru a-și recupera mașina. Daniel Gabriel Gheorghiu susține că autoturismul i-a fost ridicat din fața blocului pe motiv că ar fi fost abandonat. Ieșeanul mai afirmă că vehiculul era funcțional și că îl folosea ocazional

Un taximetrist ieșean care și-a lăsat autoturismul în fața blocului a avut un șoc, trezindu-se fără vehicul! Bărbatul a aflat cu stupoare că totul este legal! În urma incidentului, Daniel Gabriel Gheorghiu a apelat la magistrați pentru a-și recupera autoturismul, dar fără succes!
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins recent acțiunea formulată de Gheorghiu.

„Instanța respinge excepțiile inadmisibilității acțiunii pentru neîndeplinirea procedurii prealabile și a lipsei calității procesuale pasive a pârâtului Municipiul Iași. Respinge acțiunea formulată de reclamantul Daniel Gabriel Gheorghiu, ca neîntemeiată”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Taximetristul Daniel Gabriel Gheorghiu și-a cerut înapoi mașina în instanță

Procesul intentat de către Daniel Gabriel Gheorghiu, în contradictoriu cu municipalitatea ieșeană, a început pe 14 mai 2020. Ieșeanul a formulat o contestație împotriva Dispoziției nr. 668 din 4 mai 2020, privind trecerea în domeniul privat al municipalității a unui număr de 32 de vehicule / caroserii fără stăpân, ridicate de pe raza administrativă a Municipiului Iași. Astfel, bărbatul a solicitat anularea dispoziției menționate și restituirea autoturismului marca Dacia Logan sau a contravalorii acestuia, în situația în care nu mai poate fi înapoiat în fizic.

„Sunt proprietarul autoturismului marca Dacia Logan încă din anul 2012. Din momentul achiziției, până în anul 2018, am utilizat autoturismul zilnic, în scop personal și în interes de serviciu, urmând ca, din 2018, să îl parchez în locul special amenajat din fata blocului în care locuiesc, cu acordul colocatarilor, în perioadele în care nu îl utilizam. Dat fiind faptul că mașina a fost fabricată în anul 2006, am considerat că, pe măsură ce gradul de uzură a crescut, o pot folosi ca autoturism secundar, așteptând posibilitățile financiare pentru a suplini o sumă de bani, alături de care să mă pot folosi de introducerea vehiculului în programul „Rabla”. Din cauza contextului economic, nu am reușit să mut autoturismul sau să îl duc la un service, în vederea aducerii într-o stare optimă de folosință”, a menționat ieșeanul în fața judecătorilor.

Ieșeanul spera să strângă bani ca să apeleze la programul „Rabla”

Taximetristul ieșean a susținut că, în decursul anului 2020, după ce va fi reușit să adune fonduri din activitatea desfășurată, ar fi apelat la programul Rabla pentru a achiziționa un nou autoturism.

„Anterior ridicării mașinii, nu am primit vreun document prin care să fiu anunțat de posibilitatea ridicării vehiculului de către autoritățile publice. Din acest motiv, la finele lunii februarie, am constatat cu stupoare că autoturismul nu se mai afla în parcare, deși îmi aparține și nu avea calitatea de vehicul abandonat. În momentul în care am observat lipsa acestuia, am chemat Poliția, crezând că a fost furat, dar mi s-a spus că a fost ridicat de către municipalitate.

De asemenea, nu am primit vreun document, din data ridicării autoturismului, până pe 11 mai 2020, când mi s-a comunicat dispoziția din 4 mai 2020. În perioada stării de urgență, eram în imposibilitatea de a efectua orice fel de demers, în sensul de a mă deplasa la Primărie, dat fiind riscul la care puteam fi supus, în condițiile în care s-a impus autoizolarea la domiciliu în toată acea perioadă”, a adăugat Daniel Gabriel Gheorghiu.

De cealaltă parte, reprezentanții municipalității au cerut respingerea acțiunii. Aceștia au invocat excepția inadmisibilității acțiunii, dar și excepția lipsei calității procesuale pasive a Municipiului Iași. Judecătorii ieșeni au constatat că, de fapt, taximetristul a avut o somație cu un an înainte de ridicarea vehiculului. Astfel, magistrații au respins acțiunea formulată de taximetristul ieșean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *