Prima pagină » Actualitate » Șoc pentru părinți! Ordonanța ”trenuleț” oprește creșterea alocațiilor pentru copii

Șoc pentru părinți! Ordonanța ”trenuleț” oprește creșterea alocațiilor pentru copii

16 ian. 2025, 15:29, 2 ,
Redacția BZI în Actualitate

Ordonanța ”trenuleț” impune măsuri draconice de austeritate pentru români, iar părinții au parte de un șoc pentru că actul dat de Guvernul trădător PSD-PNL-UDMR oprește creșterea alocațiilor pentru copii. Acest act distruge sistematic și sistemul educațional din România după ce tot în document se oprește creșterea salariilor bugetarilor, aici incluzând profesorii, învățătorii, medicii etc.

Austeritatea este doar pentru fraieri, sau cel puțin așa reiese din răspunsul celor de la Ministerul Agriculturii care au spus că nu vor concedia niciun angajat din cei 14.000 pe care îi are.

Șoc pentru părinți! Ordonanța ”trenuleț” oprește creșterea alocațiilor pentru copii

În România, există aproximativ 3,8 milioane de minori, iar aceștia sau părinții lor beneficiază de ajutoare financiare sub formă de alocații, destinate să sprijine educația și dezvoltarea copiilor sau să prevină abandonul școlar. În prezent, alocația pentru un minor cu vârsta de peste doi ani este de 292 de lei, în timp ce pentru copiii sub doi ani sau cei cu dizabilități suma este de 719 lei.

Cu toate acestea, alocațiile de stat nu vor crește, în ciuda unei inițiative anunțate anterior. Deși în 2024, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) prevăzuse o majorare de 10,4% începând cu 1 ianuarie 2025, această creștere nu va mai avea loc, iar alocațiile vor rămâne la nivelul actual.

Conform Ordonanței Trenuleț, OUG 156/2024, care a intrat în vigoare pe 31 decembrie 2024, valoarea alocațiilor de stat pentru copii va rămâne constantă pe tot parcursul anului 2025, păstrându-se aceleași sume acordate în noiembrie 2024. Astfel, alocațiile de stat vor fi următoarele: 719 lei pe lună pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau până la trei ani în cazul copiilor cu handicap), 292 lei pe lună pentru copiii între doi și 18 ani, dar și pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursuri liceale sau profesionale, și 719 lei pe lună pentru copiii cu handicap cu vârste între trei și 18 ani. Aceste sume vor rămâne neschimbate pe parcursul întregului an 2025.

Pensionarii vor avea pensiile mărite, dar când o vrea Dumnezeu și Guvernul Ciolacu

În legătură cu o altă inepție care a apărut în ordonanța ”trenuleț” este cea legată de înghețarea majorărilor pensiilor. Sunt sute de mii de pensionari care trăiesc cu 1.200 de lei și care acum trebuie să facă față inflației care a dus la scumpiri de alimente, taxe și impozite. Guvernul condus de covrigarul Ciolacu a spus că aceste pensii vor fi mărite, dar că nu există o dată concretă, adică când o vrea Dumnezeu.

Ilie Bolojan a spus că în septembrie se va da un răspuns dacă pensiile vor fi indexate cu rata inflației, dar că există șanse mari ca să nu existe vreo mărire. Desigur, pentru că vorbim despre măriri trebuie să punctăm că în majoritatea localităților din România au crescut taxele și impozitele, iar scuza primăriilor este că aceste creșteri sunt rezultatul indexării cu inflația. Așadar, inflația poate fi ajustată în taxe și impozite, dar nu și în creșteri de salarii, alocații și pensii. Pe de altă parte, o altă nenorocire este măsura gândită de ANAF de a elimina din decontările firmelor din impozitul pe profit a cheltuielilor cu taxele de studii ale studenților. Concret, dacă până acum legea permitea ca un antreprenor să-și deducă din impozit taxele de școlarizare, acum nu o să mai fie posibil. Ordonanța ”trenuleț” oprește creșterea alocațiilor pentru copii, creând un șoc pentru părinți, va elimina deducerile fiscale pentru studenți, elimină gratuitatea pe trenuri pentru studenți, semn că ”România Educată” a lui Klaus Iohannis și a trădătorilor din PSD-PNL-UDMR a fost doar o mangleală electorală.

Bugetul.ro
Dispare lacul din București văzut de milioane de localnici măcar o dată în viață. Totul se transformă într-un spațiu dedicat activităților sportive
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
a1.ro
Jennifer Lopez, accident vestimentar la un concert caritabil. Decolteul prea adânc a lăsat la vedere tot ce ascundea sub rochie
Playtech.ro
Bancnota românească pe care o cumpără colecționarii cu 2500 de lei. Nu este rară, mulți încă o au acasă
observatornews.ro
Ilie Bolojan şi-ar putea aduce city managerul în Guvern. Numele de miniştri vehiculate: Birchall, Cioloş sau Drulă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Până la ce vârstă ai voie să conduci în România. Legea e clară
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
A erupt și spune tot ce știe despre George Simion. Dezvăluiri teribile despre banii publici și planul pe care îl avea cu Georgescu
Playtech.ro
Românii care își distrug buletinele și pașapoartele pe TikTok riscă amendă. Ce spune legea despre acest trend periculos
Dailybusiness.ro
Boloș: Decât să așteptăm minuni pentru PNRR, mai bine implementăm proiecte
RomaniaTV
BOMBĂ în showbiz! Despărțire în familia Danei Nălbaru și a lui Dragoș Bucur! Ea deja a plecat de acasă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Becali îl DISTRUGE pe Simion: ''A luat-o razna și ia substanțe. Primește ordine din Austria. E un om terminat. La revedere, pentru mine nu mai există''
redactia.ro
Cum l-a numit Mihai Gâdea pe George Simion după ce președintele AUR a jignit femeile din România
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO
Comentarii
  • Gaura de la buget vine de la PNRR. La fel si deficitul balantei comerciale.
    Lumea crede ca UE iti da banii si tu faci proiectul din banii aia. Nu e asa. Proiectul il faci din banii tai (ai statului) dupa care te duci cu documentele justificative la UE. Functionarii de acolo le purica si iti ramburseaza banii total, sau partial, functie de cate hibe iti gasesc. Si iti gasesc, pentru ca au bonus proportional cu suma pe care ti-o opresc. Deci au tot interesul sa-ti gaseasca nod in papura.
    Pai statul de unde sa ia bani ca sa finanteze proiectele? Incasari nu-s, evaziune cat vezi cu ochii. Si evaziunea o face patronache, ca salariatul n-are cum. Deci la fiecare obiectiv din PNRR statul este obligat sa se imprumute, sa cheltuie, si sa astepte pana cand functionarii de la UE ne dau inapoi o parte din banii cheltuiti.
    Tot din PNRR vine si deficitul comercial. Cam tot ce este cheltuieli de capital vine din import. Pana si fierul beton, pana si bitumul. Sa le fie de cap celor care au vandut tot, ca cica asa e in capitalism!

  • Fronea Mihai

    Pe timpul domniei lui basescu alocatia era de 40 lei si zece ani cat a durat domnia nu mai era nimeni socat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`