Prima pagină » Titlurile zilei » Șoc într-o familie din Iași. Un puști de 9 ani și-a violat fratele și sora. Bunicii au păstrat secretul pentru bani

Șoc într-o familie din Iași. Un puști de 9 ani și-a violat fratele și sora. Bunicii au păstrat secretul pentru bani

03 iul. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Trei minori dintr-o comună din Iași au trăit, timp de mai mulți ani, un adevărat coșmar, doi dintre ei fiind violați de propriul frate mai mare, în vârstă de 9 ani. Mai mult, puștiul a fost prins în timp ce abuza o vacă. Cei 4 copii se aflau în grija bunicilor materni, care ar fi tăinuit abuzurile.

Doi copilași au fost violați de propriul frate

Nicoleta Alexandra Amariei a dezvăluit prin ce chinuri au trecut copiii surorii sale, Florentina Amariei. În urmă cu circa 3 ani, mama micuților a plecat la muncă în Germania și și-a lăsat cei trei copiii în grija concubinului. Văzând că nu-i poate îngriji, bărbatul a fost de acord ca minorii să fie dați în plasament. Astfel, aceștia au ajuns să fie îngrijiți de bunicii materni și să locuiască alături de fratele lor vitreg, care a fost crescut încă din primele luni de viață de bunicii săi. Din motive evidente, am ales să protejăm identitatea minorilor.

„Sora mea nu a avut o situație prea bună cu soțul ei. Tata a fost de acord ca ea să plece în Germania. Când ea a ajuns în Germania, le-a trimis bani să cumpere lemne la copilași și să cumpere și o vacă. Cumnatul meu a zis că nu poate să aibă grijă de copii și m-a chemat la primărie să dau semnătură și s-a decis ca minorii să fie încredințați bunicilor materni. Băiatul de 9 ani e dintr-o altă relație, are un alt tată și a fost crescut din fașă de bunici și educat prost de bunici. Am dovezi că a întreținut relații sexuale cu frățiorii lui. Prima dată, a avut relații sexuale cu o vacă. A fost bătut de bunici ca să nu se afle ce a făcut, ca să nu piardă ei banii încasați de la Protecția Copilului. Mă deranjează faptul că ei și azi încă iau bani de pe urma copiilor, deși aceștia nu mai sunt în grija lor din toamna anului trecut. Am dovada că s-au luat banii pe luna lui martie 2024. Ei au luat 6 mii de lei din alocațiile copiilor și din indemnizații, pentru că aveau copiii în plasament”, a declarat Nicoleta Alexandra Amariei, mătușa copiilor.

Bunicii au știut tot ce se petrece: „Nu a avut nicio remușcare”

Nicoleta Alexandra Amariei susține că Gheorghe Amariei și Rodica Amariei, bunicii celor 4 minori, erau extrem de neglijenți, consumau alcool, iar copiii erau doar o sursă de venit, motiv pentru care au și ales să ascundă abuzurile. Micuții nu erau hrăniți corespunzător, iar pentru a nu avea grijă de mezina familiei, bunicii preferau să o lege de pat.

„Copiii nu erau nici bine îngrijiți, nu le dădeau nici de mâncare. Fetița cea mică era legată de pat, timp în care tata era beat prin sat. Am sesizat asistentul social din primărie, a mers la ei la poartă, dar ei erau plecați și nu a putut să intre să vadă cum era fetița legată. Băiatul cel mare a avut un comportament nepotrivit și la școală, intra după fetițe în baie, pipăia fetele și nu s-au luat măsuri, totul s-a trecut cu vederea. Bunica lor a știut că băiatul de 9 ani și-a abuzat fratele mai mic, dar a tăcut din gură. Dacă ea, ca bunică, știa asta, de ce nu a avut mai multă grijă cu fata. Fratele cel mare programase să se adune mai mulți copii, să întrețină relații sexuale în grup cu sora lui. Până la urmă, relații sexuale cu fata a întreținut doar fratele cel mare. Când am aflat de acest lucru, am făcut sesizare la Protecția Copilului și copiii au fost luați în aceeași zi din familie. Bunica lor nu a avut nicio remușcare, să fie tristă că i-au luat copiii. Și poliția a deschis un dosar, se fac cercetări”, a povestit Nicoleta Alexandra Amariei.

Florentina Amariei: „Când am aflat despre ce s-a întâmplat, am început să plâng”

Florentina Amariei, mama celor 4 copii, a fost complet șocată când a aflat ce a putut să facă fiul său cel mare, de numai 9 ani.

„Când am aflat despre ce s-a întâmplat, am început să plâng. Eu aș vrea să îi iau la mine, dar nu am condiții, ar trebui să am baie în casă. Chiar și pe cel mare aș vrea să-l îngrijesc, tot copilul meu este, chiar dacă a făcut acest lucru. Dacă îl creșteam eu, nu se ajungea aici, dar tata mi l-a luat de la câteva luni și pe mine m-a trimis la vite. Și eu cu frații mei asistam, când eram copii, la scene de sex care se petreceau între mama și tata”, a declarat Florentina Amariei.

Asistentul social din cadrul primăriei unde au avut domiciliul, în ultimii 3 ani, cei patru copii a precizat că aceștia s-au integrat foarte bine, aveau rezultate bune la școală. Reporterii BZI s-au deplasat la domiciliul bunicilor minorilor, pentru a afla punctul lor de vedere, dar aceștia nu erau acasă.

Imediat ce au aflat despre abuzul sexual, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași au intervenit, copiii fiind plasați în asistență maternală.

„Copiii se află acum în asistență maternală, pe raza județului Iași, la mai multe familii. A existat o suspiciune de abuz de natură sexuală a unui frate mai mare asupra unei surori mai mici. Copiii sunt acum bine, cei de vârstă școlară merg la școală”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași.

Dat fiind faptul că fratele cel mare și-a violat frățiorii, aceștia nu au putut să fie plasați în grija aceluiași asistent maternal.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 iulie 2024
05 iulie 2024