Prima pagină » International » Șoc in lumea creștină. Un lider religios vrea reconsiderarea portretului lui Iisus ca fiind un ”barbat alb”
Șoc in lumea creștină. Un lider religios vrea reconsiderarea portretului lui Iisus ca fiind un ''barbat alb''

Șoc in lumea creștină. Un lider religios vrea reconsiderarea portretului lui Iisus ca fiind un ”barbat alb”

28 iun. 2020, 15:13,
în International

Șoc in lumea creștină? După ce mai multe corporaţii au anunţat diverse măsuri în lupta împotriva rasismului la nivel mondial, declaraţia şefului Bisericii Anglicane face o declaraţie şocantă pentru comunitatea creştină din întreaga lume. Acesta a declarat, într-un interviu la BBC faptul că trebuie reconsiderat portretul lui Iisus Hristos ca fiin bărbat alb.

Șoc in lumea creștină! Șeful Bisericii Anglicane și Arhiepiscop de Canterbury, Justin Welby, declaraţie controversată

Șeful Bisericii Anglicane și Arhiepiscop de Canterbury, Justin Welby a oferit, pentru BBC o declaraţie controversată. Acesta a afirmat faptul că Biserica ar trebui să ia în considerare o serie de schimbări. Printre acestea ar trebui ca să se reconsidere şi portretizarea lui Iisus ca fiind un bărbat alb. Pentru a veni în susţinerea afirmaţiei, Justin Welby considera că trebuie să existe o diversitate culturală şi că Biserica occidentală trebuie să regândească, în acest sens, imaginea Mântuitorului Iisus.

Acesta susţine că oricum Iisus este portretizat diferit peste tot în lume. Iisus apare ca fiind negru, asiatic, alb, sau un Iisus din Orientul Mijlociu. Conform lui Welby, ultima variantă ar fi şi cea mai precisă din punct de vedere istoric.

Nu vedeţi doar un Iisus alb, ci un Isus negru, sau un Iisus asiatic sau un Iisus din Orientul Mijlociu, ultima variantă fiind şi cea mai precisă din punct de vedere istoric. Îl vezi în tot atâtea feluri câte culturi, limbi şi modalităţi de înţelegere a lumii există. Reprezentările lui Iisus servesc mai degrabă ca amintire a universalităţii lui Dumnezeu, care a devenit pe deplin uman”, a mai spus el.

Șoc in lumea creștină? L’oreal va scoate anumite cuvinte din produsele sale

Gigantul francez de cosmetice L’Oreal a anunțat sâmbătă că va elimina cuvinte precum „albire” din produsele sale, pe fondul protestelor globale împotriva rasismului.

„Grupul L’Oreal a decis să elimine cuvintele alb/albire, luminos, curat din gama tuturor produselor sale de seară”, a transmis compania într-o declarație.

Mai multe corporaţii au decis, ca un răspuns la protestele antirasiste, să întrerupă publicitatea pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram. Aceste decizii vin în contextul în care reţelele de socializare au fost acuzate de rasism în contextul în care, pe reţelele de socializare, ar fi apărut mai multe campanii de dezinformare. Printre companiile care şi-au sistat publicitatea pe Facebook şi Instagram se număra Coca-Cola, Procter&Gamble, Unilever (ale cărui mărci sunt Dove, Ben&Jerry\s și Hellmann\s). Companiile îşi vor opri publicitatea pe reţelele sociale în SUA.

Protestele Black Lives Matter

În întreaga lume este prezentă o mişcare antirasism generată de uciderea omului de culoare George Floyd. În SUA sute de mii de persoane, inclusiv vedete, au protestat împotriva rasismului din SUA. Totuşi, protestele nu au fost unele soldate fără incidente. Sute de magazine au fost sparte, maşinile de poliţie au fost incendiate, dar şi anumite secţii ale oamenilor legii au fost luate cu asalt de protestatari. Protestele au culminat cu declaraţiile controversate făcute de Donald Trump, lucru ce a stârnit mânia protestatarilor care au pichetat sediul Casei Albe din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *