Pe strada Sfântul Lazăr, locatarii unor blocuri sunt terorizați de mizerie și rozătoare. În centrul Iașului, șobolani și bălării sunt în preajma blocurilor și pun în pericol sănătatea locatarilor. Administratorul asociației de locatari susține că cea care face plângeri ar fi “mai așa…”
Locatarii de la blocul F4, de pe strada Sfântul Lazăr, duc lupte cu administratorul blocului. Aceștia nu mai pot deschide ferestrele din pricina gândacilor ce urcă în locuințe. Deși sunt în centrul Iașului, șobolani și bălării înconjoară blocul. Problema cea mai gravă ar fi la subsolul blocului, unde ar fi o mizerie de nedescris, ceea ce favorizează înmulțirea rozătoarelor
În centrul Iașului șobolani și bălării înconjoară blocurile
Locatarii blocului sunt de acord că este nevoie să se facă ceva cu mizeria din jurul blocului și mai ales la subsolul blocului. Aceștia s-au săturat să fie în pericol din pricina rozătoarelor și a gândacilor care intră în locuințele lor.
“Toți vecinii suntem nemulțumiți din punct de vedere a curățeniei și a amenajării din zonă. Personal am fost la asociația blocului și domnul de la asociație mi-a spus că nu este treaba lui, că nu se ocupă de așa ceva, deși doamna de la primărie mi-a spus că există o lege prin care este obligat să se ocupe. În scara blocului nu este făcut nimic. Am avut invazie de șoareci de la subsol. Sunt bălării în fața blocului, vara trecută îmi ajungeau la balcon. Primăria a trimis pe cineva de la spații verzi, au tăiat 2 crengi și atât. Mie îmi este frică să deschid gemurile, poate iar mă trezesc cu șoareci, de data aceasta nu mai am unde să mă mut pentru a scăpa de ei. E cumplit și vrem să se rezolve”, a declarat Roxana Drăgan, locatar al blocului F4.
Locatarii au mai avut și în trecut probleme cu administratorul, acesta refuzând să se ocupe de probleme precum incidente cu țevi sparte la care ApaVital ar fi putut acționa doar cu adresă de la administrație. În situațiile de acest gen, locatarii au chemat instalatori privați pentru a repara avariile.
Răspunsul asociației de locatari
Reprezentanții asociației se contrazic în declarații, iar atât administratorul Ioan Chirița, cenzorul Ionela Varvara și președintele asociației Maria Pesehonov, consideră că au un dușman printre locatari, care ar avea probleme mintale. Toți trei invocă acest aspect și consideră că nu ar fi atât de gravă problema.
“Am să vorbesc cu doamna președintă, eu sunt administrator, sunt un om care face ce zice șeful. Sunt 440 de apartamente, 800 de persoane, în aceasta asociație. Este o doamnă acolo, care este oleacă mai… așa. Să facă ședință cu locatarii și să facă ea în locul nostru. Am să fac o ședință la scară și vom vedea ce vom putea face”, a declarat administratorul asociației de locatari, Ioan Chirița.
Cenzorul asociației are altă explicație asupra situației.
“Este o doamnă însărcinată care s-a plâns că sunt gândaci. Acolo sunt multe lucruri de spus, sunt persoane și persoane, mai cooperante, mai dificile, mai bătute în cap… Problema este complicată, este greu să lucrezi cu oameni, probabil că niciodată nu va reuși domnul administrator să mulțumească pe toată lumea. Dumnealui locuiește acolo, știe toate situațiile. Este ușor să ceri și greu să faci, să te implici și să faci”, a declarat cenzorul asociației de locatari, Ionela Varvara.
Președintele asociației de locatari susține că nu știe despre situația scoasă în evidență de locatari, ba mai mult consideră că dacă ar fi într-adevăr o problemă ar fi existat un demers birocratic, care să ajungă la dumneaei.
“Nouă ne-a murit și casierul, suntem în căutare de alt om. Nu a făcut nimeni nicio sesizare scrisă, nu am cum să chem deratizarea. Vă dau exemplul blocului în care locuiesc, am făcut toți curățenie, că și asta trebuie făcută, apoi am pus mână de la mână și am chemat deratizarea. Dacă era o hârtie scrisă, sigur ar fi ajuns la mine, voi întreba administratorul, eu nu știu de această situație. Dar oricum, ar trebui să își facă ei curățenie, nu pot chema deratizarea dacă acolo este mizerie. Fiecare trebuie să facă curățenie”, a declarat președintele asociației de locatari, Maria Pesehonov.
În centrul Iașului șobolani și bălării înconjoară blocurile, locatarii caută rezolvări, iar reprezentanții asociației de locatari consideră că persoanele care se plâng au probleme psihice.
__Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!
Dezolant si tabloul natural si tabloul uman …..cica sa-si faca sedinta si curatenie singuri ….eeeiii aici e problema !
Nu are de ca sa faca singura curatenie ca face parte dintr-o asociatie de proprietari !
Se mai plang cei de la asociatie ca a murit casiera ….. pai de ce nu au cont bancar ???
In ce lume traiti oameni buni ?
Oricum ,nu arata ca un loc de oameni curati si gospodari aceasta asociatie !
Si Politia locala poate interveni cu niste amenzi si sa corecteze comportamentul reprezentantilor asociatiei sau al proprietarilor care fie sunt lenesi fie vor sa coste intretinerea doi lei.
Este mare nevoie de bani la bugetul local , asa ca , amenzile pot fi primite si de acest gen de oameni care nu-si ingrijesc gospodariile .
E fraier administratorul…. Sa plateasca prin asocoatie o firma sa le scoata gardurile gradinilor si sa puna gazon
Pot fi facuti la gratar.
Ce bălării, ca nu vad. Sa scoți gardul verde, este păcat. Dar inafara de gardul verde și copaci, vad că totul este ars și multa mizerie. Sunt firme care pot amenaja astfel de spatii verzi. Iarba, flori și ce se mai poate pune. Este păcat sa-l lași asa. Poate fi o mica oaza de oxigen printre betoanele din centru. Sa ai un astfel de spațiu și sa nu-l transformi în rai, ce păcat. Luați legătura cu cei de la gradina botanica. Offff
Acolo, într-adevăr, dacă asociația de proprietari, nu se implică, pot și locatarii să își îngrijească în jurul blocului. Trebuie să facă toaleta vegetației. Este păcat să o desființeze. Implicarea celor din asociație.
Sa ma pis pe ele asociatii de lichele, lipitori, paduchi lati si alti paraziti care se mai oblojesc in jurul blocurilor profitand de incultura iesenilor.
Toate spatiile astea care depasesc 350 metri patrati sa fie transformate in parcuri sau parcari rezidentiale de care orasul asta tampit are atata nevoie.