Prima pagină » National » Şobolani de Bucureşti. Un bucureştean crește rozătoare în apartamentul său din Dorobanţi

Şobolani de Bucureşti. Un bucureştean crește rozătoare în apartamentul său din Dorobanţi

21 apr. 2022, 12:08,
în National

Un bucureştean crește rozătoare. Un bărbat de 82 de ani din Bucureşti, care locuieşte în celebrul cartier Dorobanţi are o pasiune incredibilă. Bătrânul creşte de 5 ani şobolani în apartamentul său. Vecinii acestuia sunt revoltaţi, deoarece pe lângă şobolani, bărbatul mai adună şi gunoi în locuinţa sa de trei camere.

un bucureştean crește rozătoare, sobolan

De cinci ani de zile, un bătrân de 82 ani creşte zeci de şobolani în apartamentul său de trei camere

Un bucureştean crește rozătoare în apartamentul său din Dorobanţi

Un bucureştean crește rozătoare în apartament. Bărbatul pare să îndrăgească şobolanii atât de mult, încât îi hrăneşte şi locuieşte cu ei în apartamentul său din Dorobanţi. De cinci ani de zile, un bătrân de 82 ani creşte zeci de şobolani în apartamentul său de trei camere. Totodată, pe lângă şobolani, bătrânul mai adună şi gunoi în locuinţa sa.

„Autorităţile îi dau ceva mâncare caldă. El o aduce acasă, o pune în ligheane şi hrăneşte şobolanii şi îi creşte. Acum doi ani am avut şobolani tot la fel. Cred că au scos găleţi. Găleţi de şobolani. Omul nu este sănătos la cap! Că un om normal la cap nu strânge gunoaie şi nu creşte şobolani!”, spune preşedintele blocului din Sectorul 1.

Vecinii bătrânului spun că nu mai pot trăi în bloc .

„Uitaţi. Ăla e la geam şobolan. Vai de mine. Or fi domestici dacă stau aşa pe geam. Intră în casă. Doamne fereşte! Îi creşte domnul în casă. Sunt oameni care cresc şerpi sau mai ştiu eu ce, dar şobolani”, spune unul dintre locatarii blocului unde locuieşte bătrânul.

La sesizarea vecinilor, angajaţii de la compania municipală Eco Igienizare au venit la faţa locului şi au montat capcane pentru şobolani. Doar că, şobolanii crescuţi şi hrăniţi de bătrân, nu vor fi atraşi în capcane, astfel că singura soluţie a vecinilor este să facă curat în apartament cu ajutorul justiţiei.

Preşedintele blocului a mai adăugat ca în momentul de fată, Poliţia Sectorului 1 are în derulare o executare şi va urmă cât de curând să vină să golească apartamentul bătrânului.

un bucureştean crește rozătoare, colaj sobolan si batranul din Bucuresti ce creste sobolani

La sesizarea vecinilor, angajaţii de la compania municipală Eco Igienizare au venit la faţa locului şi au montat capcane pentru şobolani

Șobolanii au invadat orașul Ploiești

În același context, s-a sesizat o situație alarmantă în mai multe zone din orașul Ploiești, unde, la platformele de gunoi au apărut șobolani, care şi-au făcut în subteran adevărate tranșee, și ies în căutare de hrană, ziua în amiaza mare. Ploieștenii sunt terorizați la propriu de rozătoare, și stau cu teama că acestea le pot intra în case.

Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești a precizat că s-au făcut acțiuni de deratizare, însă din cauza gunoiului care a stat multă vreme neridicat în oraș, şobolanii s-au înmulțit. Rozătoarele se plimbă în voie în preajma platformelor de deșeuri dintre blocuri. În locurile în care până nu demult erau maldăre de gunoi, acum șobolanii se plimbă nestingheriți, într-un număr alarmant de mare.

Deși sună hilar, pentru locuitorii din zonă a devenit o obișnuință să stea împreună cu șobolanii, pe care îi filmează ori de câte ori îi zăresc.

Totodată, medicii atrag atenția că șobolanii reprezintă focare de infecție extrem de periculoase, aceștia vorbind de despre boli și probleme grave pentru populație.

În acest sens, amintim cazul unui bucureștean ce crește rozătoare de 5 ani în apartamentul său din Dorobanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`