Prima pagină » National » SNSPA face noi precizări cu privire la acuzaţiile formulate la adresa profesorului Alfred Bulai
SNSPA face noi precizări cu privire la acuzaţiile formulate la adresa profesorului Alfred Bulai

SNSPA face noi precizări cu privire la acuzaţiile formulate la adresa profesorului Alfred Bulai

05 aug. 2024, 19:20,
în National

Comisia de Etică a SNSPA a primit zece sesizări care-l vizează pe profesorul Alfred Bulai. Una dintre acestea este formulată de către rectorul Remus Pricopie, celelalte fiind semnate de către foste studente. De asemenea, două scrisori semnate de către cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţe Politice şi de către studenţi cer autosesizarea comisiei în legătură cu informaţiile referitoare la Marius Pieleanu.

SNSPA face, luni, noi precizări cu privire la acuzaţiile formulate la adresa profesorului Alfred Bulai, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice.

„La Comisia de Etică a SNSPA au fost depuse zece (10) sesizări, care au fost formulate de Rectorul SNSPA şi de către nouă (9) foste studente. Separat de cele menţionate mai sus, mai există două scrisori adresate de cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţe Politice, respectiv membri ai Consiliului Studenţesc SNSPA, conducerii SNSPA, care cer Comisiei de Etică să se autosesizeze în legătură cu profesorul Marius Pieleanu, în baza informaţiilor apărute în spaţiul public. Rectorul SNSPA a trimis, spre analiză, cele două scrisori Comisiei de Etică”, a transmis, luni, SNSPA.

Comisia de Etică universitară acţionează independent faţă de orice altă structură sau persoană din cadrul SNSPA.

„Membrii Comisiei au obligaţia păstrării confidenţialităţii şi echidistanţei faţă de părţile implicate în cauză, fiind interzisă exprimarea, în spaţiul universitar al SNSPA sau în afara lui, a oricărei informaţii preliminare. SNSPA nu se va pronunţa public, până la finalizarea lucrărilor Comisiei de Etică. După analiza dosarelor şi deliberare, Comisia de Etică va adopta o hotărâre, care va fi transmisă conducerii SNSPA şi părţilor implicate. De asemenea, decizia Comisiei de Etică va fi publicată pe website-ul oficial al universităţii, snspa.ro”, a mai transmis instituţia.

Săptămâna aceasta încep audierile

Săptămâna aceasta încep audierile în dosarul care vizează infracţiunea de folosirea funcţiei în scop sexual în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi poliţiştii fac cercetări in rem, în urma anchetei jurnalistice în care mai multe tinere îl acuză de hărţuire pe profesorul Alfred Bulai de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

Seria va debuta cu audierile victimelor şi ale martorilor din dosar.

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris, în urmă cu o săptămână, site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală pentru „folosirea funcţiei în scop sexual”, iar ulterior acesta a fost suspendat din toate activităţile didactice şi din toate funcţiile deţinute la SNSPA. De asemenea, instituţia anunţa, marţi, că a luat act de cererea sa de pensionare, începând cu 1 octombrie, dar ancheta Comisiei de Etică va continua, „cu sau fără participarea” profesorului.

Procurorii care instrumentează dosarul au făcut apel la persoanele care au informaţii cu privire la acest caz să contacteze Ministerul Public. Instituţia sublinia că există, potrivit legii, mijloace pentru protejarea victimelor, dar şi a martorilor în astfel de situaţii.

De asemenea, au apărut acuzaţii la adresa sociologului Marius Pieleanu, acesta anunţând că va pleca de la SNSPA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *