Prima pagină » National » SNPP: Peste 1.500 de posturi scoase la concurs la Poliţia Penitenciară

SNPP: Peste 1.500 de posturi scoase la concurs la Poliţia Penitenciară

17 sept. 2020, 11:02,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Veşti bune din partea Poliţiei Penitenciare. Miercuri, 16 septembrie 2020, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penintenciare au anunţat că nu mai puţin de 1.527 de posturi sunt scoase la concurs în sistem. Decizia vine după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a adoptat legea pentru deblocarea posturilor.

Dintre cele 1.527 de posturi, 70% sunt posturi de execuţie disponibile în operativ.

”Astăzi (n.r. – 16 septembrie 2020) Preşedintele României a promulgat prin decret Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, act normativ prin care posturile vacanţe din Poliţia Penitenciară sunt deblocate. Este adevărat că la acet moment avem aproximativ 4.500 de posturi vacate în sistemul penitenciar, însă dintre acestea doar pentru 1.527 avem finanţare”, a transmis, miercuri seară, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare, printr-un comunicat de presă.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penintenciare: 1.527 de posturi vacante

Sindicaliştii au menţionat că aceste 1.527 de posturi reprezintă un total al procedurilor de ocupare prin concurs pentru posturi de execuţie (1.398 de posturi), pentru posturi de conducere (25), respectiv pentru trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor – „sesiune unică anuală” (129).

”ANP a tăiat cam 25% din propunerile făcute de unităţi întrucât se depăşea anvelopa bugetară disponibilă. Urmează publicarea în Monitorul Oficial a legii care deschide calea concursurilor şi imediat după aceasta se vor publica anunţurile de concurs. Până la acel moment sperăm să avem finalizată sesiunea de schimbări. Sesiunea de mutări care urmează, nu va încurca primele etape ale procedurilor de concurs. Aşa cum am anunţat din timp, vom avea un ultim trimestru al celebrului an 2020, fulminant. Sperăm să putem fizic să ducem la sfârşit provocarea, astfel încât la final să reuşim să depăşim pragul de 13.500 posturi ocupate în Poliţia Penitenciară”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că în scurt timp vor fi disponibile informaţii despre posturile care se scot la concurs. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (PL-x 510/08.09.2020).

Mii de posturi vacante din Poliţia Română vor fi desfiinţate de Marcel Vela

Sindicaliştii din poliţie au o reacţie dura la informaţia potrivit căruia Marcel Vela vrea să desfiinţeze mii de posturi din Poliţia Romană. Cei de la EUROPOL susţin faptul că ministrul Vela vrea să desfiinţeze mii de posturi din MAI şi acest lucru este inadmisibil

Confom unui comunicat de presă emis de Europol, Marcel Vela a transmis un mesaj prin care se cere întocmirea unui raport al locurilor vacante din Poliţia Romană şi din cadrul Poliţiei de Frontieră. În urma raportului, Vela ar ordona desfiinţarea posturilor neocupate.

Demersul făcut de minister este inacceptabil în viziunea Europol şi reprezintă un atac la adresa ordinii şi siguranţei publice. Europol afirma faptul că în aceste momente exista un deficit important de personal şi ca Poliţia Romana ar mai avea nevoie de minim 20.000 de oameni care să li se alăture. Problemele întâmpinate de aceştia sunt în structurile cele mai importante cum ar fi ordinea publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţia de frontira, crima organizată.

„Aceste reprezintă o bătaie de joc la adresa cetățenilor cărora li se induce ideea creșterii siguranței prin înființarea acestor structuri, când în realitate vor lua oameni din stradă pentru a-i muta la noile ‘poliții’. Cine crede că obții un alt rezultat cu aceleași resurse umane este naiv. Nu se schimbă nimic dacă vor fi luați oameni de la proximitate, ordine publică și îi vor muta la ‘poliția școlilor’ , în loc să degreveze de sarcini polițiștii de proximitate pentru că aceștia să poată fi mai mult timp în teren, în mijlocul comunității, în școli și în alte asemenea locuri și medii de interes”, scrie Europol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`