Prima pagină » Culinar » Șnițele vegetariene. O gustare ideală pentru cei care vor să slăbească

Șnițele vegetariene. O gustare ideală pentru cei care vor să slăbească

22 ian. 2024, 11:47,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim rapid o mâncare sățioasă și sănătoasă, ideale sunt niște șnițele vegetariene. Acestea au o textură pufoasă, o aromă deosebită și sunt recomandate și celor care se află la dietă. Șnițelele vegetariene pot fi făcute cu soia, cu cartofi sau cu ciuperci. Dacă adăugăm și câteva condimente și ierburi aromate, la final vom obține un preparat cu care ne vom răsfăța papilele gustative. Iată o gustare ideală pentru cei care vor să slăbească.

Șnițele vegetariene

Când vine vorba de gustoasele șnițele de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. Pe lângă savuroasele șnițele de pui cu pesmet și ou, putem pregăti și niște șnițele vegetariene. Acestea sunt ideale de servit în zilele de post, dar și la dietă, dacă vrem să scăpăm de câteva kilograme în plus.

Șnițelele vegetariene făcute cu soia, cu cartofi sau cu ciuperci sunt delicioase, sănătoase și sățioase. Acestea sunt sănătoase și recomandate celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată.

O rețetă simplă, gustoasă și la îndemâna oricui este cea cu șnițele de soia cu verdețuri. Pentru acest preparat avem nevoie de 20 de bucăți de soia, oregano, rozmarin, cimbru și pătrunjel, sare și ulei.

Mai întâi vom fierbe bucățile de soia timp de 25 de minute. Între timp, într-un bol se pune făina, sarea și condimentele. Se amestecă foarte bine. Se scot șnițelele din apă, se lasă la scurs apoi se tăvălesc prin amestecul de făină. Se prăjesc pe ambele părți în puțin ulei apoi se scot pe prosoape de hârtie. Delicioasele șnițele cu soia merg servite simple sau cu o salată de verdețuri.

Rețete care te vor ajuta să obții mâncăruri sănătoase și gustoase

O altă rețetă de șnițele vegetariene este cea cu ciupeci pleurotus, susan și făină. Pentru acest deliciu culinar vom avea nevoie de apă, ciuperci pleurotus, făină, sare. boia de ardei, piper și semințe de susan.

Mai întâi vom pregăti ciupercile pleurotus. Acestea se desfac și se îndepărtează codițele. Punem apă la clocotit într-o cratiță, iar când apa începe să fiarbă punem ciupercile. Se lasă timp de 2 minute apoi se scot ciupercile și se lasă la scurs într-o sită. După aceea vom pregăti compoziția prin care vom tăvăli ciupercile. Într-un bol se pun 4 linguri de făină, sarea și boiaua de ardei și se amestecă foarte bine. Pentru a se omogeniza ingredientele, se adaugă apă treptat.

Se pune ulei la încins într-o tigaie apoi se prăjesc șnițelele pe ambele părți. Ciupercile se dau prin compoziția de ăfină apoi prin semințe de susan și se rumenesc în ulei încins. Pe lângă șnițelele cu ciuperci putem face și niște ciuperci umplute la cuptor. Acestea au o savoare deosebită și un aspect pe măsură, fiind ideale de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Rețeta este savuroasă și la îndemâna oricui.

Șnițelele vegetariene sunt sățioase, sănătoase și ideale de servit pentru cei care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată. Rețetele sunt simple și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`