Prima pagină » Culinar » Șnițele fără pesmet. Ce ingredient să folosești pentru a pregăti niște șnițele pufoase și aromate

Șnițele fără pesmet. Ce ingredient să folosești pentru a pregăti niște șnițele pufoase și aromate

30 ian. 2024, 10:11,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune șnițele fără pesmet. Acestea au o textură fină, un gust aparte și cu siguranță vor fi pe placul tuturor celor de la masă. Șnițelele merg de minune cu o salată de legume sau de verdețuri proaspete. La fel de bine putem face și o garnitură cu cartofi prăjiți sau servim șnițelele cu un sos de roșii cu usturoi. Iată ce ingredient să folosești pentru a pregăti niște șnițele pufoase și aromate.

Șnițele fără pesmet

Dacă vrem să pregătim o mâncare delicioasă, fragedă și sățioasă, ideale sunt niște șnițele fără pesmet. Acestea sunt fragede, se fac rapid și merg servite la orice masă și la orice ocazie. Pentru a oferi preparatului un plus de savoare, putem adăuga și câteva condimente inedite.

Pe lângă gustoasele șnițele de pui sau de porc fără pesmet putem să îi cucerim pe cei dragi și cu o friptură de porc fragedă, gătită la cuptor în sos de vin. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

La fel de bine putem pregăti și o ciulama de pui, savuroasă, gustoasă și cremoasă. Rețetele sunt inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe. Gustoasele șnițele fără pesmet vor fi cu siguranță pe placul celor de la masă. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un adevărat deliciu, adorat de toți musafirii.

Rețeta simplă pentru cele mai bune șnițele

Pentru a pregăti niște șnițele gustoase fără pesmet vom avea nevoie de 2 bucăți de piept de pui dezosat, 3 ouă, 200 g de făină, 3 linguri de lapte, 1 linguriță de sare, piper negru măcinat și ulei de floarea soarelui pentru prăjit.

Mai întâi se pregătește carnea de pui. Se spală pieptul de pui, se porționează și se bate cu ciocanul de carne fiecare bucățică pentru a se frăgezi. Se presară piper și sare și se lasă carnea timp de 10 minute pentru a-și trage aromele.

Se pune o tigaie cu ulei la încins la foc mic apoi fiecare bucată de piept de pui se tăvălește prin făină și prin ouă bătute cu lapte și un pic de sare. Se pun în tigaie șnițelele și se rumenesc pe ambele părți apoi se scot pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei.

Șnițelele se servesc cu o salată de verdețuri sau de legume proaspete. La fel de bine pot fi servite cu o garnitură de cartofi prăjiți cu sos de roșii. Putem pregăti și niște legume la cuptor ce se servesc cu șnițelele pufoase. Garniturile pentru șnițele sunt aromate, gustoase și ușor de pregătit. Pe placul multora dintre noi sunt garnituri precum o salată de varză,  niște legume aromate făcute la cuptor, un piure cremos, o porție de cartofi la cuptor cu usturoi și pătrunjel proaspăt sau o salată de morcovi cu iaurt și usturoi. Șnițelele fără pesmet sunt fragede, aromate și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare. Acestea merg servite la orice masă și la orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *