Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare delicioasă, sățioasă și sănătoasă ideale sunt niște șnițele de pui pufoase și gustoase. Acestea se fac rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar este garantat. Șnițelele de pui pufoase sunt ideale la mesele festive alături de alte bucate alese. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat reușit.
Șnițele de pui pufoase și gustoase
Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare gustoasă, aromată și sănătoasă, putem face rapid niște șnițele de pui pufoase. Acestea sunt perfecte la mesele de sărbătoare și nu numai. Șnițelele pot fi făcute în tigaie sau la cuptor, cu carne de porc, de vită sau de pui.
Pentru a oferi șnițelelor un plus de savoare putem adăuga câteva condimente inedite, iar pentru a obține la final niște șnițele fragede și pufoase carnea de pui trebuie bătută ușor cu un ciocan pentru carne. Carnea de pui se taie fâșii potrivite, nici prea subțiri pentru a nu se usca, dar nici prea groase.
Șnițelele de pui pot fi servite cu sos sau cu o salată asortată. Acest preparat culinar este delicios și pe placul tuturor celor de la masă. Pe lângă gustoasele șnițele putem face rapid și niște chiftele de legume la cuptor. Acestea sunt sănătoase și sunt recomandate și celor care se află la dietă.
Extrem de gustoasă este și mazărea cu carne de pui. Pentru savuroasa mâncărică avem nevoie de câteva verdețuri proaspete și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Șnițelele de pui pufoase și gustoase sunt ideale în orice zi și pot fi transformate foarte ușor într-un preparat culinar desăvârșit.
Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă
Pentru a pregăti niște șnițele de pui pufoase vom avea nevoie de 700 g de piept de pui, sare, piper, făină, 3 ouă, pesmet și ulei pentru prăjit. Mai întâi se pregătește carnea de pui. Aceasta se dezosează, apoi se taie felii pentru șnițele. Dintr-o jumătate de piept de pui se taie 3 felii de carne.
Feliile de carne de pui se așază una lângă alta apoi se condimentează cu sare și piper. Fiecare șnițel se dă prin făină, ou apoi prin pesmet. După ce se dau prin pesmet se așază pe un platou sau o tavă. Într-o tigaie se pune uleiul la încins apoi se prăjesc șnițelele la foc mediu pe ambele părți până când capătă o crustă aurie.
Delicioasele șnițele se scot pe șervețele de hârtie să se scurgă de ulei. Șnițelele de pui se pot consuma calde alături de o porție de piure de cartofi sau împreună cu o salată asortată sau cu un sos dulce-acrișor. Cu siguranță acest preparat culinar va fi apreciat de toți cei de la masă.
Șnițelele de pui pufoase sunt ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva secrete, la final vom obține un adevărat deliciu. Făcute cu carne de vită, de porc sau de pui, șnițelele pot fi consumate la orice masă alături de alte bucate alese.