O reţetă rapidă pentru orice gospodină: şniţele de pui cu făină. Nu trebuie decât să cumperi carne ori să dezgheţi din congelator şi să o prepari. Reţeta clasică, cu siguranţă, o ştie toată lumea. Ce zici dacă, de data aceasta, ai prepara nişte şniţele crocante?
Sunt bune la gust, se potrivesc cu multe mâncăruri şi, cel mai important, rămân la fel de gustoase şi a doua zi după ce le-ai preparat. Le poţi servi cu unele sosuri, piure, legume, orez, cartofi prăjiţi şi nu numai.
Șnițele de pui cu făină – Crocante la exterior, moi la interior
Prepară ceva bun chiar acum. Nu mai vrei friptură sau ficăței în lapte? Atunci prepară niște șnițele.Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare. Poți servi șnițelele cu diverse mâncăruri, inclusiv legume. Să vedem cum se prepară:
Ingrediente:
- carne (de curcan, de pui, de vită)
- 1 lingură de făină de gra
- fulgi de porumb sau pesmet
- cimbru după gust
- sare
- piper negru
- 2 ouă
Mod de preparare:
Bate bine ouăle cu piper, sare şi cimbru. Bate un pic carnea cu ciocanul de şniţele. Pune fulgii de porumb sau pesmetul într-o farfurie. Trece fiecare bucată de carne prin făină, apoi ou şi pesmet grunjos şi pune la prăjit în tigaie. Pentru ca şniţelul să fie şi mai crocant, foloseşte fulgi de porumb. Scoate şniţelele pe nişte prosopele de bucătărie absorbante, ca să elimini surplusul de ulei din ele.
Sfaturi pentru şniţele ca la carte
Mai jos găseşti şi alte informaţii utile pentru a prepara şniţele de pui cu făină bune de te lingi pe degete:
- alege fulgi de porumb fără zahăr, dacă se poate bio. Au gust mai bun. În plus, nu se potriveşte zahărul cu ideea de şniţele;
- dacă vrei şniţele cu crustă mai închisă la culoare, foloseşte fulgi de porumb integrali;
- pentru textură diferită şi diversă, amestecă fulgii de porumb cu făină de porumb sau cu pesmet mai grunjos;
- pesmetul se poate face din pâine uscată;
- şniţelele cu fulgi de porumb sunt moi la interior şi crocante la exterior;
- şniţele de pui cu făină poţi face şi în cuptor.
3 motive să faci şniţele la cuptor
Sună uşor neobisnuti, dar ştii că poţi să prepari şniţele de pui cu făină la cuptor? Iată 3 motive:
- nu sunt prăjite, deci nu rişti să ai colesterol mărit şi nici nu mănânci ceva făcut în baie de ulei;
- nu pierzi timp. Pur şi simplu, le prepari ca de obicei, apoi le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le bagi în cuptor, pentru circa 20 de minute (10 minute pe o parte, 10 pe cealaltă parte)
- nu faci miros de fum sau de prăjeală în bucătărie.
Iată cum prepară Jamila Cuisine șnițele de pui cu făină crocante: