Dacă vrem să pregătim o mâncare fragedă, delicioasă și sățioasă, ideale sunt niște șnițele cu pesmet. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite și dăm șnițelele prin pesmet, vor fi la final crocante la exterior și fragede și suculente la interior. Iată rețeta cu care gospodinele pregătesc niște șnițele pufoase și gustoase.
Șnițele cu pesmet
Când vine vorba de gustoasele șnițele, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Șnițelele pot fi date prin ou și făină, dar la fel de bine pot fi făcute cu pesmet. Dacă vrem să pregătim niște șnițele crocante în crustă de pesmet, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta gospodinelor pricepute în bucătărie.
Pentru acest deliciu culinar avem nevoie de câteva ingrediiente și de un strop de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu niște șnițele savuroase.
Pe lângă acest deliciu, putem pregăti pentru cei dragi și o porție de escalop de pui cu ciuperci. Acesta este rafinat, gustos, fraged și este ideal de pregătit și la mesele festive alături de alte bucate alese. Pentru iubitorii de preparate tradiționale, putem pregăti și o porție de chiftele cu sos de roșii. Acestea sunt delicioase, suculente și perfecte de servit la orice masă. Pe placul multora dintre noi sunt șnițelele de pui fragede și pufoase. Dacă vrem să aibă un aspect deosebit, cu o crustă fină la exterior și moi la interior, ideale sunt niște șnițele făcute cu pesmet. Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să avem în vedere câteva trucuri simple, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat savuros.
Rețeta cu care vei pregăti niște șnițele crocante și aromate
Dacă vrem să pregătim acasă niște șnițele cu pesmet vom avea nevoie de 4 bucăți de piept de pui, 2 ouă, 150 g de făină, 250 g de pesmet, 2 lingurițe de boia dulce, ulei, sare și piper după gust.
Într-un bol se bat ouăle spumă apoi se condimentează cu sare și piper. Într-un alt bol se pune făina, iar în alt bol se amestecă pesmetul cu boiaua dulce. Pipetul de pui se feliază și se bate ușor cu ciocanul de șnițele. Într-o tigaie se pune uleiul la încins apoi se dă fiecare bucată de piept de pui prin ou, făină apoi prin pesmet.
După aceea se pun șnițelele la prăjit și se întorc pe ambele părți pentru a se rumeni ușor. Se scot șnițelele de proasoape de hârtie pentru a se scurge uleiul. Șnițelele cu pesmet vor fi crocante la exterior și fragede la interior. Acestea pot fi servite simple sau împreună cu o salată de varză. La fel de bine putem pregăti și o salată de legume asortate.
Șnițelele cu pesmet sunt gustoase, crocante și ideale de servit la orice ocazie. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Șnițelele pot fi făcute cu carne de porc, de pui și pot fi servite ca atare sau împreună cu niște garnituri delicioase.