Prima pagină » Titlurile zilei » Șmecherul care a pus poliția la punct pe Facebook a fost pus pe burtă de mascați în weekend. Trăia pe picior mare și primea bani frumoși de la iubita lui, care se prostitua în Elveția! – UPDATE

Șmecherul care a pus poliția la punct pe Facebook a fost pus pe burtă de mascați în weekend. Trăia pe picior mare și primea bani frumoși de la iubita lui, care se prostitua în Elveția! – UPDATE

14 sept. 2020, 02:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Nicușor Moldovanu sau Johny Chass, așa cum se autointitulează un individ din Hârlău, a fost ridicat de polițiști. El este acuzat de proxenetism după ce anchetatorii au aflat că și-a trimis iubita în Elveția să se prostitueze. În weekend, oamenii legii au făcut o percheziție domiciliară, iar individul a fost arestat pentru 30 de zile

UPDATE: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 12.09.2020, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul M.N. pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) C.pen..

Din probatoriu administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada 05.09.2019 – 11.09.2019, respectiv 25.07.2020 – 10.09.2020, a înlesnit şi a determinat-o pe numita M.A.I. să practice prostituţia pe teritoriul Germaniei şi al Elveţiei, în sensul că prin cunoştinţele pe care le deţine i-a asigurat locurile unde aceasta a practicat prostituţia, i-a achiziţionat biletele de avion şi a stabilit traseul până la locurile menţionate, a ţinut sub control, de la distanţă, prin intermediul telefonului mobil activitatea acesteia, obţinând sumele de bani primite de către M.A.I., ca urmare a activităţii de prostituţie, bani care fie îi erau transmişi direct, fie prin interpuşi, respectiv prin intermediul concubinei sale S. C. sau prin transfer de bani prin „Western Union” şi „Transfer Rapid”.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile a inculpatului.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie“, se arată într-un comunciat al Judecătoriei Hârlău.

Știrea inițială

Nicușor Moldovanu sau Johny Chass, așa cum s-a autointitulat, a fost vizitat de poliție în weekend. Individul, de loc din Hârlău, a intrat în vizorul autorităților după ce în primăvara acestui an a amenințat pe Facebook mai mulți polițiști. Atunci a fost ridicat de anchetatori și a fost reținut, însă a scăpat rapid din spatele gratiilor. În weekend, mascații s-au întors la locuința individului și au efectuat o percheziție.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC), sub coordonearea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău, efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism. În cadrul cercetărilor a fost efectuată o percheziție domiciliară. De asemenea, în baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul de 38 de ani bănuit de comiterea faptei a fost reținut pentru 24 de ore”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Sâmbătă după-amiază, judecătorii au admis cererea procurorilor.

„Instanța admite propunerea formulată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău. Dispune arestarea preventivă a lui Nicușor Moldovanu (fost Stănescu)”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către individ. Acum, urmează ca instanța superioară să decidă în zilele următoare ce se va întâmpla cu Nicușor Moldovanu, respectiv dacă acesta va fi cercetat în stare de arest sau în libertate.

Cine este Nicușor Moldovanu sau Johny Chass?

Nicușor Moldovanu sau Johny Chass, așa cum se autointitulează un individ cu apucături „mafiote” la nivel de Hârlău, a fost vizitat de mascați în primăvară. În vârstă de 28 de ani, se laudă cu 1,80 m înălțime și 110 kilograme. Folosește un Mercedes vechi, dar decapotabil, iar de profesie este „șmecher”. Prin Hârlău, Johny spune în gura mare că e țigan și se mândrește cu asta. De înțeles până la un moment dat. Peste noapte, Nicușor a declarat însă război Poliției. Motivul? Este foarte simplu. Șmecheria nu se pupă deloc cu respectarea legii, iar un șmecher adevărat trebuie să aibă de-a face neapărat cu Poliția. Trecând peste toate aceste aspecte, în rândurile de mai jos, reporterii BZI vă vor relata cum a ajuns Nicușor să se trezească ieri-dimineață cu mascații pe cap.

Totul avea să înceapă pe data de 7 aprilie la Hârlău. Atunci, Nicușor a ieșit din casă și a mers către o stație Peco să-și cumpere țigări. Cum un șmecher adevărat nu avea nevoie de declarație pe proprie răspundere în acea perioadă, Nicușor s-a gândit să aplice regulile nescrise ale șmecheriei. A intrat în Peco, și-a cumpărat țigări, dar când a ieșit, a fost așteptat de un echipaj de poliție care verifica dacă cetățenii respectă legislația în vigoare. Scos din sărite de faptul că oamenii legii și-au permis să-l ia la întrebări, Nicușor le-a spus că nu are declarație și i-a „rugat” pe polițiști pe un ton deloc pașnic să-l amendeze.

A fost anchetat pentru ultraj după ce s-a apucat de amenințat polițiștii pe Facebook

Polițiștii i-au aplicat o sancțiune contravențională, iar Nicușor s-a urcat la volan și a demarat în trombă. De regulă, la fiecare stație Peco, la ieșire, există un indicator rutier. În majoritatea cazurilor există indicatorul „STOP”, așa cum există și la stația din Hârlău, unde a mers individul după țigări. Nicușor s-a gândit să le arate polițiștilor cum e treaba cu șmecheria și a trecut de indicator în viteză, fără să-l respecte.

Polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase încercând să-l oprească. Nicușor nu a oprit și a gonit în trombă până acasă, cu poliția pe urme. În fine, acel episod s-a terminat, însă Nicușor s-a jurat să se răzbune pe polițiști. Cum a făcut asta? La fel ca orice șmecher care se respectă, Nicușor a apelat la Facebook. Acolo a făcut mai multe postări și a publicat și filmulețe în care îi înjura și îi amenința pe polițiști. Mai mult decât atât, instiga la violență împotriva oamenilor legii, spunând că-și cunoaște foarte bine drepturile.

„Anunț important pentru toți frații mei și pentru toți care se consideră frații mei, suntem într-o situație de caca, statul și poliția nu mai sunt de partea noastră, vreau unirea a tuturor fraților până la moarte, vreau ca acum, an aceste momente să fim alături și să ne cautăm dreptate, vreau să arătăm ce înseamnă familie celor ce ne seamană adică a omenirii, pentru ca cei ce credem noi că ne sunt siguranță și protecție, nu mai există. Vrem dreptul la libertate vrem dreptul la o veață liberă fără sa ne oblige statul la ce vrea p..a lor. Rog ca toți care sunteți alătur de mine să comentați sau sa dați un like”, se arată într-o postare pe care reporterii BZI au copiat-o cuvânt cu cuvânt de pe contul de socializare a lui Nicușor.

Bărbatul a fost ridicat și băgat după gratii pentru ultraj, dar a fost pus în libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`