Prima pagină » Local » Smartphone-ul primit de ieşeanul Vladut Simionescu la JO Tokyo 2020, cumpărat cu 7.500 lei

Smartphone-ul primit de ieşeanul Vladut Simionescu la JO Tokyo 2020, cumpărat cu 7.500 lei

25 aug. 2021, 15:27,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Judoka ieşean Vladut Simionescu a primit un smartphone Samsung S21, în urma participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Sportivul, pentru a-i ajuta pe copiii practicanţi de judo din medii defavorizate l-a scos la licitaţie. George Simion, deputat AUR, a achiziţionat telefonul mobil cu 7.500 lei.

De reamintim faptul că Simionescu a pus la dispoziţie telefonul prin licitaţie, suma de pornire fiind 4.500 lei. Claudiu Teohari (Teo) stand-up-erul a participat şi el la licitaţie, însă oprindu-se la 6.500 lei.

”Am decis să scot la licitaţie acest set Samsung Tokyo 2020 Olympic edition, deoarece nu îl folosesc. Telefonul şi căştile au fost folosite de mine doar o săptămână, pe perioada desfăşurării Jocurilor Olimpice. Banii vor fi folosiţi de către Asociaţia Sportivă de Judo Simionescu pentru viitoarele proiecte de dezvoltare a judo-ului din Iaşi şi din zona rurală. Este un telefon special pentru mine, primit la Olimpiadă, ediție limitată. Inclusiv softul e personalizat, animațiile, câteva aplicații pentru Jocurile Olimpice. Am filmat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice cu el, este un telefon de suflet și sper să fie apreciat la adevărata lui valoare. Poate nu valorează 4.500 de lei, suma de la care am pornit licitația, dar el reprezintă mult mai mult”, a declarat Vlăduț Simionescu.

Ce spune sportivul ieşean despre astfel de gesturi

Valorosul sportiv ieșean și-ar dori ca tot mai mulți oameni, nu neapărat sportivi, să facă astfel de gesturi pentru copii.

”Sunt niște gesturi spontane și pe care eu le văd normale. Cred că fiecare dintre noi dacă ar face un gest mic am trăi într-o lume mai bună, mai plăcută. Încerc să ajut cât de mult pot, pentru că așa e normal. Încerc să dezvolt sportul care mi-a dat atâtea satisfacții de-a lungul vieții, pentru că așa e normal. Din păcate, sunt foarte mulți copii care din cauza sistemului nu reușesc să ajungă la un nivel înalt de performanță și asta e și mai trist. Vedem cât de mult decade sportul național de la ediție la ediție de Jocuri Olimpice. Suntem o pepinieră foarte bogată, sunt mulți copii care ar putea să aibă un viitor, dar nu ajung la un nivel înalt pentru că susținerea este tot mai mică”, a mai spus Simionescu.

Ieșeanul Vlăduț Simionescu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Campionatul Mondial de judo pentru seniori de la Budapesta a adus sâmbătă, 12 iunie 2021, confirmarea că Vlăduț Simionescu, în vârstă de 31 de ani, pregătit la CS POLITEHNICA IAȘI de antrenorul Costel Năftică, a obținut calificarea, directă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Lipsea la acel moment doar anunțul oficial, care a venit miercuri, 16 iunie 2021, mai întâi din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, iar apoi cel din partea Federației Internaționale de Judo.

„Mi-am dorit foarte mult un rezultat bun la Mondiale. Calificarea la Jocurile Olimpice nu o puteam rata, dar mi-am dorit să ajung în blocul final. Mai este puțin timp până la Jocurile Olimpice și trebuie să mă focusez 100%. Sunt mulțumit pentru că din punct de vedere fizic am fost foarte bine pregătit, însă nu și mental și cred că aici trebuie să lucrez mai mult în următoarea perioadă. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine până acum, voi avea nevoie de sprijinul vostru și în săptămânile care ne mai despart de competiția supremă”, ne declara Vlăduț Simionescu la acel moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`