Prima pagină » Culinar » Smântână vegetală. Pentru ce feluri de mâncare este aceasta folosită?

Smântână vegetală. Pentru ce feluri de mâncare este aceasta folosită?

13 feb. 2023, 13:00,
în Culinar

Cred că atunci când auzi prima dată această combinație, nu poți să nu te întrebi ce conține o smântână vegetală. Multe persoane sunt curioase să ale din ce este făcută crema vegetală, cum diferă de crema de lapte obișnuită și de ce avem nevoie de ea astăzi.

Smântâna din lapte vegetal a fost inventată ca substitut pentru crema de lapte adevărat. Acestea conțin numai grăsimi vegetale, cel mai adesea ulei de palmier, de nucă de cocos sau de soia. În plus față de uleiul vegetal, crema pe bază de plante conține, de asemenea, proteine din lapte, agenți de îngroșare, regulatori de aciditate și arome care conferă cremei un gust, o culoare și o aromă naturală. Există două tipuri de consistență, uscată și lichidă, care diferă, de asemenea, în ceea ce privește procentul de grăsime.

Smântână vegetală. Din ce aceasta poate fi făcută?

Smântâna de acest tip este cel mai des utilizată în producția de dulciuri pentru fabricarea și decorarea prăjiturilor, a produselor de patiserie, a înghețatei și a altor deserturi. De asemenea, veți găsi frișcă în băuturile care se vând sub formă de praf, cum ar fi ciocolata caldă sau cafeaua 3 în 1. Pentru alimentele gata preparate, cum ar fi terciurile, piureurile și supele, se folosește, de asemenea, smântâna de legume.

Cele mai populare tipuri de smântână vegetală sunt pregătite din nucă de cocos, ulei de palmier, leguminoase și nuci. Crema vegetală pe bază de ulei de palmier are o serie de avantaje față de crema pe bază de animale.

Termenul de valabilitate al acesteia este mult mai lung. Când este bătut, crește în volum de 3-4 ori mai mult. Cu cât timpul de bătut este mai lung, cu atât masa este mai groasă. Aceasta nu-și pierde forma și nu crapă pentru o perioadă foarte lungă de timp. Este mai ușoară de încălzit sau de congelat. Crema clasică nu poate rezista la astfel de tensiuni și se topește.

Smântâna este potrivită pentru vegetarieni, persoane alergice la produsele lactate sau cu intoleranță la lactoză. Au un gust foarte asemănător cu cel al smântânii naturale și, prin urmare, pot fi ușor combinate cu alte ingrediente în deserturi. Adesea smântâna conține adaos de zahăr sau îndulcitor, ceea ce le face mai ușor de lucrat.

Dezavantajele și avantajele acestui produs.  Ce spun specialiștii?

Dezavantajele cremei vegetale constă în faptul că aceasta nu trebuie să fie fiartă. Altfel, va apărea o amărăciune neplăcută. Aceasta nu se topește în gură ca smântâna de origine animală. Dacă sunt consumate în cantități mari, acestea pot avea efecte negative asupra sănătății.

Astfel, smântâna vegetală poate contribui la creșterea colesterolului și a riscului de diabet din cauza prezenței grăsimilor hidrogenate, în termeni simpli, grăsimi trans. Grăsimile vegetale lichide sunt transformate industrial în grăsimi solide. Margarina, de exemplu, este fabricată în același mod. Smântâna de acest tip conține zahăr adăugat. Este imposibil să scoți dulceața din produs. Verificați în prealabil ambalajul pentru informații privind compoziția.

În schimb, smântâna vegetală este potrivită pentru vegani, vegetarieni, alergici și copii. Produsul are o aromă plăcută și subtilă de nucă de cocos. Este un produs natural și sănătos. Dar poate conține îndulcitori și agenți de îngroșare, fără impact semnificativ asupra sănătății. Poate fi încălzit și fiert.

Bugetul.ro
Amenințare pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone de la Bruxelles. Comisia Europeană pare să-i fi pus gând rău instituției care se ocupă de protecția consumatorilor
redactia.ro
Doliu în lumea televiziunii. Una dintre cele mai frumoase femei s-a stins subit la doar 27 de ani. Avea tot viitorul în față și o poveste emoționantă
Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
a1.ro
Mesaje, urări și felicitări de Florii 2025. Cele mai frumoase urări pentru cei care își serbează ziua numelui
Playtech.ro
Staţiunea de aur a lui Nicolae Ceauşescu renaşte. Un lanţ hotelier internaţional vrea să investească aici
observatornews.ro
Maşinile pe care copiii români le pot conduce de la 14 ani. Nu le trebuie cursuri sau permis: "Nu are ce să îți facă nici preşedintele ţării"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Zi de 13 cu noroc pentru trei semne zodicale
realitatea.net
Ce trebuie să faci cu bulbii lalelelor după ce se scutură florile? Trucuri pentru reluarea înfloririi
SportpeSurse
Surpriză totală! Reghecampf și-a anunțat revenirea pe bancă!
Playtech.ro
Până când ţine vacanţa de Paşte în 2025. Se prelungeşte faţă de alţi ani
Dailybusiness.ro
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
RomaniaTV
Preşedintele Bolojan şi premierul Ciolacu, anunţ în tandem despre banii românilor: Este prioritate absolută!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunț important pentru seniorii care încasează pensiile vineri pe card. Când trebuie să meargă la bancomat
redactia.ro
Doliu în lumea artistică din România. A murit unul dintre cei mai cunoscuți dansatori din țară
ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 aprilie 2025
12 aprilie 2025